Светлана Дончева: БХК да излезе с остра декларация в защита на полицаите, замеряни от цигани (допълнена)

Снимка от фейсбук страницата на Светлана Дончева.

Предлагам Българският хелзингски комитет да излезе с „остра“ декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос. Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали?

Така съпругата на вицепремиера Томислав Дончев – Светлана, коментира във фейсбук профила си статия за сблъсък между полиция и роми в ж.к. „Север“ в Ботевград. След сигнал за силна музика, полицаи се отзовали на адрес и били нападнати.

„Също така предлагам, всяка циганка от въпросния блок да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформените лица“, коментира още Светлана Дончева.

„Българският полицай, независимо от своя етнос, е въплъщение на държавността. Той трябва да бъде уважаван и слушан. Да посегнеш върху полицейски служител е като да посегнеш на всички нас, защото ние сме държавата“, категорична е тя.

Припомняме, че преди няколко дни съпругата на вицепремиера предизвика стотици коментари, включително и от БХК, със свой коментар във Фейсбук.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък беше призован да се разграничи от жена си или да подаде оставка.

Светлана Дончева сподели, че след публикацията си е започнала да получава и заплахи.

2 Comments

  1. Гледайте си работата заедно с грешките си! Много поздрави!

  2. Абсолютно съм съгласна с г-жа Дончева!Много ми се иска да прочетем за някаква реакция от страна на тази правозащитници по този въпрос!! Какво ще кажат за правата на полицаите по време на служба И задълженията на циганите да се съобразяват с правилника за обществения ред!

Коментарите са ограничени.