Антон Тодоров: „Техноимпекс“ – змийската кост в гърлото на Корнелия Нинова и Спас Панчев

Снимка от фейсбук страницата на Антон Тодоров.

„Войната между Спас Панчев и Корнелия Нинова датира от далечната 1997 г. През лятото на същата година Спас Панчев е уволнен от синьото правителство и синия министър Валентин Василев. На мястото на червения земеделец Спас Панчев е сложена червената баронеса със синьо сърце Корнелия Нинова – лична креатура на Валентин Василев и неговите зам. министри Александър Тасев и Христо Михайловски”.

Това пише бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров на страницата си във Фейсбук, по повод раздялата между БСП и земеделците на Спас Панчев.

„Две години по-късно ВТД „Техноимпекс“ ще бъде приватизирано от РМД, в което близо 50 % от акциите държи Корнелия Нинова. Ще бъде приватизирано с компенсаторни записи и бонове /т.е. срещу хартийки/, докато активите му са за близо 3 млн. днешни лева!!!

И сега идва най-интересната част от тази поредна мушенгия на другарката – Спас Панчев е човекът, който натрупва през 1995-96 г. над милион долара по сметките и в касите на дружеството и неговите бюра в Либия, Мароко и т.н. Вижте внимателно документите и ще установите това, което и ревизорите и одиторите са установили като числа. Панчев е сменен и на негово място като изпълнителен директор е сложена „синята“ Корнелия Нинова. Тя заварва купища от валута в сметките на „Техноимпекс“ в Булбанк – само през 1996 г. там са постъпили 743 000 $, в това число от либийското бюро 121 000 $, от Ангола – 323 000 $, от Тунис – 20 000 $ и Мароко – 68 000 $= В тази сметка има 1 млн. 79 хил. DM и 417 000 щвейцарски франка!!!!

Всичко това е натрупано от Спас Панчев  като изпълнителен директор, а Корнелия Нинова и сие го придобиват през 1999 г. за 70 000 $ първоначална вноска по приватизационния договор и останалите 630 000 $, които е трябвало да се платят са „платени“ с компенсаторки.

Забележете и още нещо, което би трябвало да представлява предупреждение, че Корнелия Нинова няма спирачки, когато стане дума за пари и мушенгии. На 15.02.1997 г. директорът на бюрото на „Техноимпекс“ в Либия Стайко Стайков е заловен при опит да внесе голямо количество алкохол в Либия. Деянието е тежко криминално престъпление.

Спас Панчев веднага уволнява въпросното лице. Когато Корнелия Нинова става изпълнителен директор, въпросният Стайко Стайков отново оглавява бюрото на „Техноимпекс“ в Либия. Защо ли? Вие си отговорете, след като видите следващите документи – че Стайко Стайков през 1998 г. опълномощава Корнелия Нинова да купува акции на „Техноимпекс“ от негово име и с негови пари, както и да гласува на Общото събрание от негово име. Вижте и следващия документ от одита на дружеството през 1998 г. – там се вижда, че бюрото на „Техноимпекс“ в Триполи има най-голямо количество долари кеш, които след това стават собственост на приватизаторите, начело с Корнелия Нинова и същия Стайко Стайков.
Няма думи, които да опишат безпримерната наглост, което днес проявява „червената баронеса със синьо сърце“.

Дано българите имат поне сетива, за да преценят що за безсрамно същество стои пред тях и се опитва за пореден път да се докопа до диспечерска функция /този път като премиер/ и нека само фантазията им ги води какво и колко може да гепне това същество, ако му се отвори парашута и кацне на върха на държавата, предупреждава политологът Антон Тодоров.