Вежди Рашидов посрещна в НС председателя на Китайската асоциация за възраждане на културата

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в Огледалната зала на Народното събрание с Ванг Джинг, председател на Китайската асоциация за възраждане на културата.

Джинг е на посещение в България начело на китайска делегация. На срещата участваха народните представители от Комисията по културата и медиите Диана Саватева, Тома Биков, Андрей Будинов, Чавдар Велинов, Нона Йотова, Ерджан Ебатин. На срещата присъстваха също така меценатите на културата и колекционери на изкуството Лъчезар Динчев и Светослав Арсов.

Ванг Джинг поздрави Вежди Рашидов за усилията му да направи видими за света талантите на България и културата на страната ни. По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси на културното сътрудничество между България и Китай.

Рашидов изрази готовност да подкрепи  съвместни проекти в областта на сценичните изкуства, музиката, съвременното изкуство, музейното дело. Ванг Джинг увери Комисията по културата и медиите, че оглавяваната от него асоциация може да покани в Китай водещи български културни институти, както и отделни изпълнители. Особен интерес има и към богатото културно наследство на България.