Вежди Рашидов посрещна в НС председателя на Китайската асоциация за възраждане на културата

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в Огледалната зала на Народното събрание с Ванг Джинг, председател на Китайската асоциация за възраждане на културата.

Джинг е на посещение в България начело на китайска делегация. На срещата участваха народните представители от Комисията по културата и медиите Диана Саватева, Тома Биков, Андрей Будинов, Чавдар Велинов, Нона Йотова, Ерджан Ебатин. На срещата присъстваха също така меценатите на културата и колекционери на изкуството Лъчезар Динчев и Светослав Арсов.

Ванг Джинг поздрави Вежди Рашидов за усилията му да направи видими за света талантите на България и културата на страната ни. По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси на културното сътрудничество между България и Китай.

Рашидов изрази готовност да подкрепи  съвместни проекти в областта на сценичните изкуства, музиката, съвременното изкуство, музейното дело. Ванг Джинг увери Комисията по културата и медиите, че оглавяваната от него асоциация може да покани в Китай водещи български културни институти, както и отделни изпълнители. Особен интерес има и към богатото културно наследство на България.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.