Архипелагът на лъжите и коалиция „БСП за Демократична България“

Островът, който уж бил си купил Борисов още си търси собственик

Евгени Петров

Нали се сещате в кои случаи възкликвате: „Не е истина просто!“

Е, такъв случай има днес, когато стана ясно, че БСП дали брифинг в защита на свободата на словото. Поводът – „онова“ свалено предаване на Милен Цветков по повод „оная“ фалшива новина, че Борисов си купил остров.

Ама верно ли!

Абе, верно ама не съвсем, както се казва във вица. И не е остров, а държава. И не я е купил, а си я спечелил. И не от „Национална лотария“, а на парламентарни избори…И т.н.

Всъщност като чух, че БСП говорят за свобода на словото, реших първо, че темата е посветена на спирането на лявото А-спекто. Или на проблема със съдебните дела срещу Поглед Инфо.

Или най-малкото на темата: „Обективната журналистика в партийната телевизия“

А то било в защита на фейк новините. Плъзнали от същите анонимни сайтчета, които се нароиха именно от ляво и мърсят и без това заразената ни медийна среда.

Но да се върнем на Корнелия. Лидерката на същата партия, която при социализма беше подчинила цялата журналистика, цялата пропагандна машина в служба на една мракобесна и осъдена от света идеология.

Ама те са се променили, ще кажете.

Айде бе, а кой поднася и до днес цветя на паметника на най-висшия партиен функционер по времето на комунизма Живков в Правец?

А кой преди няма и месец поднася венци на паметника на издигнатия в култ интернационален съратник на Сталин Георги Димитров и от чие име се чете приветствено писмо?

И вие ще ми говорите за свобода на словото?

Но фейкът за гръцкия остров дава отличен повод за една доста плоска, но галеща ухото теза, развивана и от ляво, и от дясно – за едноличното управление на държавата.

„Премиерът Бойко Борисов си е взел цяла България, а дали си е купил остров или архипелаг, трябва да разследват специализираните служби“, казва говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание.

Ето ви опорна точка.

А добрите ученици от двупроцентовото дясно само това чакат. Няма и час след указанията и същата теза доразвива творчески един условно десен политически анализатор от арменски произход известен с това, че като ПР не помни да е печелил  национални избори.

„Борисов няма гръцки остров. Иначе нямаше да подава оставката си. Нещата стоят много по-зле. Борисов има български остров. На него той не живее „сам като куче“!

Но е отделен на него над всички нас. От там управлява. Хубав, богат, едноличен остров на властта“, пише въпросният стожер на демокрацията и враг на едноличната власт в социалната мрежа, препечатан от либерални медии.

Трудно може да се каже по минути кой от кого заимства. Защото по същото време Комарницки вече беше нарисувал своята карикатура с Борисов на остров „България“.

Е, как да не кажеш, че са в здрава коалиция. От разбиването на Реформаторския блок през избора на Радев за президент до „Оставка и нови избори“.

Защо бе, хора, искате непременно четвърти мандат за Борисов? За да кажете следващия път, че си е купил целия Балкански полуостров? Или поне Западните Балкани.

Всъщност може и да имате известно право…

10 Comments

  1. И все пак-трябва да се говори и пише истината. Нали уж вече градим нова политическа система където не се лъже?

  2. Точен анализ ! Това е истината, а не лицемерната „демокрация“ на бесепари и костоваци.

  3. Г-н Петров,случайно или не пропускате да коментирате случващото се в “ДУМА”.Как ви се харесва Антоанета Христова да обучава млади социалисти/срещу заплащане от БСП/,а Конелия Нинова да чете лекций на младежи от ГЕРБ.Нещо не е на ред.Но е част от това за което пишете! Не,всъщност не искате да пишете…И не ви вярваме!!!!

  4. 111 по свобода на словото гарантирано от Борисов Пеевски!!
    27/06/2018 в 21:03

    Я,платеното журналистче от ГЕРБ, вместо да ми трие мненията да каже къде са сега Ани Цолова, Л. Кулезич и всички останали, които не възхваляват комуниста Бориосв и шяйката му от ГЕРБ. Ще ми каже ли или типично по гербаджийски ще ми изтрие мнението?

  5. Дали пък заради Борисов или не са удобни на някой от тези които защитаваш бе ТЪПАНАР

  6. Не са дву процентови, а 1.8 и то в графа „и други“! Хахахахахахахахахахахахахахахаха!

Коментарите са ограничени.