Румен Радев назначи продуцентката на „Малки истории“ за член на СЕМ

Снимка от фейсбук страницата на Румен Радев.

Водещ на предаването беше настоящият началник на кабинета на президента

Президентът Румен Радев назначи днес Ивелина Ганчева Димитрова за член на СЕМ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това става на основание чл.98, т.7 от Конституцията на Република България във връзка с чл.24, ал.1 от Закона за радиото и телевизията.

Ивелина Димитрова е продуцент на предаването „Малки истории“ по БНТ, в което настоящият началник на кабинета на Румен Радев – Иво Христов – беше водещ. Сред продукциите в Националната телевизия, по които тя е работила, са „Зелената линейка“ и „Здравето отблизо“. В съобщението на президентството не се съобщават конкретни детайли за мотивите на Радев за избора ѝ, предава БНР.

Припомняме, че на 5 юни Съветът за електронни медии освободи от поста й член на СЕМ Мария Стоянова, която беше от квотата на президента още по времето на Росев Плевнелиев. Димитрова заема нейната позиция.

Медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента за срок от 6 години.

1 Коментар

  1. Назначена без мотиви-това са комунистите, а иначе много обичат да говорят за морал, паралелна държава и т.н. Истината е , че от всичко най-много обичат властта и държавната софра. Затова и при „социализъма“ им всичко беше държавно-за да могат „наште“, разбирай техните да се облажават, на простолюдието-консерва „копърка“ за 26 стотинки-но лумпен пролетариатът им и досега има носталгия за въпросната „копърка“ и „шльокавица за 4 лв. литъра.

Коментарите са ограничени.