Поздравления за НОВА, че свали предаването на Милен Цветков

Николай Гацев в студиото на ЕвроДикоФ обяснява какво е говорил при Милен Цветков
Причината е участието на бившия общински съветник от СДС Николай Гацев, който отказва да говори по темата, а развива конспиративни теории

Смешният плач, който се разнесе около сваленото предаване на Милен Цветков по НОВА от някои среди, загрижени за свободата на словото /най-вече БСП чрез говорителката си Елена Йончева/ е излишен.

Излишни са и подигравките към медията, че държи да спазва високите професионални критерии като обективност, истинност и баланс на гледните точки.

Неправилни са и упреците, че е било по-добре да излъчи предаването, защото видите ли, сега хората щели да си мислят какво ли не и най-вече, че в него може да има доза истина.

Вие разливате ли по собствения си под мърсотия само да се види, че е мръсно? И  след това да бършете с парцала?

Да, ние не знаем дума по дума какво е казано в това предаване. Но Сашо Диков по Евроком с присъщия си груб и невъздържан език спрямо колеги и други медии направи и нещо полезно – покани госта на Милен Цветков да разкаже какво всъщност е говорил.

И изведнъж попадаме в море от световна конспирация, теми, които нямат нищо общо с темата на предаването – „“Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?“

Гостът, Никола Гацев, известен с това, че обича да ходи с индиански пера, дори отказва да говори по самата тема. Той просто се е докопал до национален ефир, за да си каже каквото си е наумил без да се интересува от истината. За мен като издател онова, за което говори е смесица от лъжи, полуистини, компромати и недоказани твърдения, които никога не бих публикувал.

Уверете се сами.

Никола Гацев: „И там аз в предаването говорих за това – казах и на Милен Цветков – аз отказвам да говоря за измислените теми, с които Бойко Борисов иска да подменя краха на своето европредседателство, всички теми, които отвори в началото завършиха зле за България, включително и договора между Македония и република Гърция, крах във ние имаме аз мисля го казах и в предаването банкрут на България, който не се обявява за съжаление, не знам дали е така … ама от 2 месеца г-н Диков има ли пари в България? Кой има пари в България от 2 месеца, няма никакви пари в България.

На въпрос на водещия има или няма такава статия /за остров, купен от Борисов/ в гръцките медии гостът отговаря: Аз за това не съм говорил.

По-нататък следва напълно объркан разказ за 500 000 кг /500 тона!!!/ българско злато, депозирани през 1982 година в голяма западна банка, на името на Тодор Живков…

После следва дословно: Яшарската династия, която явно с помощта на част от БСП и на президента Георги Първанов ни се реставрира през 2009 година явно продължава да управлява България със същите тия пари и много остро Бойко Брисовци /не се чува добре/ ще ни се появяват тепърва. Имам предвид Валентин Златев, Петко Данчев, Стоян Марков и другите всички, за които се говори, че са незаконни наследници на…

В един момент от разговора Гацев ясно напомня, че именно това са нещата, които е говорил в предаването на Милен Цветков по НОВА.

Става въпрос за 2 милиарда долара, пояснява след това въпросният Гацев. Той разказва още, че немски нотариус прави заверка на тази сума и малко по-късно има трансфер към немската фондация „Конрад Аденауер”.

На въпрос на Диков с какво доказваме, че отиват там, Гацев отговаря, „Не, аз го твърдя, че отиват към „Конрад Аденауер”, вие ще ги попитате, те няма да излъжат“.

„И оттам отиват средства в края на 2005 година, които по волята на дарителя да отидат за подкрепа на политически проект в България. И те го правят, немците са коректни хора, те подкрепят проекта, който им е казано да се финансира в България. Това е проектът ГЕРБ, нали…“ /Всъщност фондацията, която има нещо общо с „раждането“ на ГЕРБ се казва „Ханс Зайдел“ б.а./

И още и още…

Ето затова НОВА очевидно е свалила предаването на Милен Цветков и ето затова смятам, че трябва да бъде поздравена.

Друг е въпросът знае ли екипът на Милен какви хора кани в студиото.

Медиите в България не са обществени психотоалетни, в които всеки озлобен и комплексиран българин може да се облекчи. Медиите трябва да защитават свободата на словото, но като пречиствателна станция трябва да отсяват калта, мърсотията и злобата сред нечистоплътните именно защото имат отговорност към обществото.

Обратното – ако това предаване беше излъчено скандалът с въпроса: „Къде са ви етичните професионални норми“ напълно справедливо щеше да избухне с не по-малка сила.

Но и тогава щяха да се намерят хора и то много да посочат защо сме на измисленото 111-о място по свобода на медиите.

Всъщност Сашо Диков го доказва най-добре.

Евгени Петров

9 Comments

  1. Как може да искаш да си съставиш мнение по десет лъжи и една истина? Н.Гацев има поведение на душевно нестабилен човек, параноик. Търси всевъзможни начини да си намери слушатели за измишльотините си.

  2. За съжаление сме „зомбирани“ от такива идиотщини още от 1989 година.За нас свободата на медиите е толкова криво разбрана,че „Шарли Ебдо“ „ряпа да яде“.Още години ни трябват,за да се отървем от безумията, с които ни манипулират.Съгласен съм с г-н Евгени Петров,но кой ще е тоз,който ще се грижи за „чистотата“,като ги видяхме всички до сега и учудването ми е ,още ли ги гледат-Диковци,Цветковци,Трифоновци и останалите.

  3. Добре де! А защо банкянската мутра не опроверга тази новина за 500-те тона злато? Защо не опроверга информацията в редица руски издания, при това много авторитетни, че е получил подкуп от 50 милиона, за да си трае за Виваком? Защо бе, ГЕРБаджийски лизачи на кирливи банкянски и хотелберлински задници? Защо? Впрочем, КОЙ ви каза, че тази онвина е фалшива? КОЙ? Защото, все пак, в предаването на Сашо Дикон бяха показани документи, нали?

  4. И пак не ни оставиха сами да си съставим мниние за „новината“.Че и някаква реклама си направили на новинарите … Като едно време – и Работническо дело,и телевизора,и радиото – все едно и също. Това е новина,онова не е и затова няма да я споменаваме,за да не я споменавате. Комунделски проЗтотии.

  5. Сложете под заглавието че сте ПАРТИЕН орган!!!

  6. ГАЦЕВ Е ОСВИДЕТЕЛСТВАН ПСИХО БОЛЕН,МИЛЕН НЕ МИЖЕ ДА КАНИ ЛУДИ ,А МИЖЕ БИ СИ ПРИЛИЧАТ

  7. Милен не само да чуе името Бойко, само букват М да чуе и изпада в делириум. Това момче трябва да има и малко морал. Абсолютно одобрявам, че предаването му е свалено. Една лъжа, като се повтори 100 пъти хората започчват да вярват, че е истина. Втръсна ми от халшиви новини!

    • А кой е човекът, който е решил че трябва да се свали предаването? А защо телевизия Нова няма предавания на живо по темите на обществото? А въобще телевизия ли е Нова или търговски представител на ДПС, че много и личи.

Коментарите са ограничени.