„Мисия Врана“ – концерт класика и джаз на Кварто Квартет и приятели

Сред зеления парк на резиденцията, концертът „Мисия Врана“ носи посланието за мир и любов, предадено от музикантите от Quatro Quartet и техните приятели.

Програмата на събитието, което ще се проведе на 12 юли, включва любими творби като „Руски танц“ на Чайковки, „Валс на куклите” на Шостакович, филмова музика от “Усещане за жена” и “Списъкът на Шиндлер”.

На концерта, който е с начален час 20.00, ще чуете и музика от Индия и Пакистан в изпънение на певицата Сайра Алтаф (Пакистан). С гост кларинетист Борислав Йоцов, ще чуете автентична Клезмер музика, като специално място е отредено на българския фолклор, за който Кварто са поканили световноизвестения кавалджия Недялко Недялков. Специални гости ще бъдат певиците Вера Гиргинова и Нели Рангелова, а в красивата музика на Енио Мориконе за филма „Мисията“ ще чуете и обоя на Вълчан Вълчанов.

Концертът на Quarto Quartet и цяло съзвездие приятели музиканти ще се превърне в празник на летните емоции. Езикът на музиката няма граници и националност, важно е да сме добри, да обичаме и да се радваме на живота, да приемаме различните, да живеем заедно и да бъдем щастливи!

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.