БСП става все по-сама, Корнелия Нинова – също

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Не за първи път БСП остават в изолация с необмислените си, популистки и често пъти вредни идеи и предложения. Като се започне от  антикорупционния орган, мине се през вотовете на недоверие и се свърши с настояването да работят през август.

Процесът обаче търпи развитие. За последния случай с депутатската ваканция една немалка част от парламентарната група на столетницата бойкотира дори самата лидерка Корнелия Нинова.

Предложението на БСП парламентът да не почива през август, за да приеме закон за хората с увреждания не беше одобрено. „За“ отмяна на ваканцията гласуваха 69 депутати от БСП и 1 от ГЕРБ. 12 бяха против, а 101 народни представители се въздържаха, показа днешния вот.

„Хората с увреждания сме всички ние, нека не почиваме през август“, така депутатът от БСП Крум Зарков стартира дебатите и остави почти безмълвна пленарната зала. Никой не обори твърдението, че депутатите са хора с увреждания.

След разгорещения дебат и споменатото гласуване 11 депутати от БСП, начело с Таско Ерменков, Васил Антонов, Иво Христов, Стефан Данаилов и Красимир Янков, подкрепиха искането на Румен Гечев парламентът да ползва пълния размер на лятната си ваканция. Въпросните персони са бойкотирали шефката си, тъй като са били в сградата на парламента, а преди това са гласували в подкрепа на вота на недоверие, отбелязват парламентарни репортери.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова индиректно бламира популистката идея на Нинова, като заяви при внасянето на законопроекта:

„До 31 юли депутатите спокойно могат да се справят с приемането на Закона за личната помощ, без да правят компромиси с качеството му. Ако се заемат незабавно с проекта, който наистина е много добър, обсъждането и приемането ще им отнеме време съизмеримо с оставащото до края на пленарната сесия“, обясни тя.

Разбира се, никой не пречи на самата Корнелия Нинова да се труди през август. Както се разбра, от БСП вече обмисляли трети вот на недоверие към правителството.

А като се вземат предвид как бяха подготвили първите два вота, наистина ще трябва да падне много мислене за третия.

3 Comments

  1. НЯМА ПО-СТРАШНА ЧУМА ОТ ЛУДАТА ЧЕРВЕНА КРАВА

  2. KORNELIA NE E VINOVNA VINOVNO E OBKRAZENIETO KOETO ESAZDALA PALNI GLUPAZI KRUM ZARKOV KIR4O LEN4ETO ETO TIA STE I ZABIIAT NOZA V GARBA

  3. Боже мили,тая вечер Корнелита ще бъде на успокоителн! 11 от нейните депутати са гласували против популисткото и предложение за августовската ваканция…

Коментарите са ограничени.