Четем „Не е препоръчително да се обиждат котки“ от Елена Михалкова

„Не е препоръчително да се обиждат котки“ от Елена Михалкова е най-новото заглавие на книжния пазар с логото на издателство „Еднорог“.

Обичате ли котки? А заплетени криминални истории, които са пълни с изненадващи обрати и имат неочакван финал? Ако отговорът и на двата въпроса е да, то дебютният за българския пазар роман на Елена Михалкова „Не е препоръчително да се обиждат котки“ е точно за вас.

Казват, че котката носи късмет в дома. Но раираното коте, спасено от младата фотографка Светлана, като че ли не е чувало за това. Благообразната, трогателна животинка скоро се превръща в неблагонадеждния котарак Тихон, чийто разбойнически нрав въвлича Светлана в поредица злополуки, загадъчни събития, а накрая и в ужасно убийство. И не е само това – престъпникът започва да преследва младото момиче, което вероятно знае нещо уличаващо, макар само да не съзнава какво.

Авторката Елена Михалкова е юрист по образование и следовател по професия, а криминалните ѝ истории са толкова популярни в Русия, колкото и тези на Александра Маринина. Първия си криминален роман Елена Михалкова написва след като нейният съпруг, също следовател, я предизвиква да измисли история, в която той няма да успее да познае кой е убиецът. Тя успява и скоро печели сърцата на руските читатели, а сега и българската.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.