Четем „Не е препоръчително да се обиждат котки“ от Елена Михалкова

„Не е препоръчително да се обиждат котки“ от Елена Михалкова е най-новото заглавие на книжния пазар с логото на издателство „Еднорог“.

Обичате ли котки? А заплетени криминални истории, които са пълни с изненадващи обрати и имат неочакван финал? Ако отговорът и на двата въпроса е да, то дебютният за българския пазар роман на Елена Михалкова „Не е препоръчително да се обиждат котки“ е точно за вас.

Казват, че котката носи късмет в дома. Но раираното коте, спасено от младата фотографка Светлана, като че ли не е чувало за това. Благообразната, трогателна животинка скоро се превръща в неблагонадеждния котарак Тихон, чийто разбойнически нрав въвлича Светлана в поредица злополуки, загадъчни събития, а накрая и в ужасно убийство. И не е само това – престъпникът започва да преследва младото момиче, което вероятно знае нещо уличаващо, макар само да не съзнава какво.

Авторката Елена Михалкова е юрист по образование и следовател по професия, а криминалните ѝ истории са толкова популярни в Русия, колкото и тези на Александра Маринина. Първия си криминален роман Елена Михалкова написва след като нейният съпруг, също следовател, я предизвиква да измисли история, в която той няма да успее да познае кой е убиецът. Тя успява и скоро печели сърцата на руските читатели, а сега и българската.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.