Ето ги новите подземни контейнери за боклук в центъра на София

Снимка: Александър Ангелов

Всички контейнери по ул. „Солунска“ се разполагат под земята. Това е решението ни за контейнерите в зоните на ул. „Граф Игнатиев“ и на пл. „Св. Александър Невски“, чийто основни ремонти започнахме тази година, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Възстановихме движението по ул. „Солунска“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Христо Белчев“, до няколко дни ще бъде пуснато движението и до ул. „Ангел Кънчев“. Паважната настилка по ул. „Солунска“ вече е наредена и планираме преди 15 септември целият участък от улицата трябва да бъде завършен, съобщи тя.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ и зоната около него е един от най-големите ни обекти за това лято, който създава големи затруднения на хората и благодаря за търпението. Целта ни е тази знакова част от града, която се нуждаеше от основен ремонт, напълно да се промени, допълни Фандъкова.

На всичките ни обекти съм възложила да се работи с удължено работно време, така че да напреднем максимално и да използваме времето през летните месеци.
До завършването на ремонта на зоната около ул. „Граф Игнатиев“ задържаме 600 хил. лв. гаранция за добро изпълнение. При неспазване на срока за завършване неустойката е 240 хил. лв. за всеки ден просрочие. А при некачествено изпълнение – налагаме санкция от 1,2 млн. лв. С парите на софиянци няма да бъде платено за некачествено свършена работа и договори и с изпълнителя, и с надзорната фирма са изключително строги, увери Йорданка Фандъкова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.