Ето ги новите подземни контейнери за боклук в центъра на София

Снимка: Александър Ангелов

Всички контейнери по ул. „Солунска“ се разполагат под земята. Това е решението ни за контейнерите в зоните на ул. „Граф Игнатиев“ и на пл. „Св. Александър Невски“, чийто основни ремонти започнахме тази година, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Възстановихме движението по ул. „Солунска“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Христо Белчев“, до няколко дни ще бъде пуснато движението и до ул. „Ангел Кънчев“. Паважната настилка по ул. „Солунска“ вече е наредена и планираме преди 15 септември целият участък от улицата трябва да бъде завършен, съобщи тя.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ и зоната около него е един от най-големите ни обекти за това лято, който създава големи затруднения на хората и благодаря за търпението. Целта ни е тази знакова част от града, която се нуждаеше от основен ремонт, напълно да се промени, допълни Фандъкова.

На всичките ни обекти съм възложила да се работи с удължено работно време, така че да напреднем максимално и да използваме времето през летните месеци.
До завършването на ремонта на зоната около ул. „Граф Игнатиев“ задържаме 600 хил. лв. гаранция за добро изпълнение. При неспазване на срока за завършване неустойката е 240 хил. лв. за всеки ден просрочие. А при некачествено изпълнение – налагаме санкция от 1,2 млн. лв. С парите на софиянци няма да бъде платено за некачествено свършена работа и договори и с изпълнителя, и с надзорната фирма са изключително строги, увери Йорданка Фандъкова.