Валери Симеонов: Честито и на София

Снимка от фейсбук страницата на Валери Симеонов

Акция „Шум“ и в София стартира снощи вицепремиерът Валери Симеонов. За това той самият съобщи във фейсбук профила си.

Проверките са извършени заедно със заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, РЗИ-София и членове на политическия кабинет на Симеонов. Това съобщи съмият той във Фейсбук профила си.

Проверявани са заведения на централните столични улици „Витоша“, „Г.С. Раковски“, както и в Студентски град. Съставени са констативни протоколи за силна музика.

ЧЕСТИТО И НА СОФИЯ 
Снощи заедно с РЗИ, зам-министъра на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова и членове на политическия ми кабинет започнахме проверки по Закона за шума и в София. Градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри. Оказа се, че въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина. Оказа се, че собствениците и управителите много добре осъзнават нарушенията и още с първото разпореждане спираха озвучаването. Започнахме с кастата на „недосегаемите“ по бул. Витоша. Raffy Bar & Gelato го отнесоха първи – след констативния протокол и незабавното спиране на озвучаването при следващо нарушение ги очаква ЗАПЕЧАТВАНЕ! С първо предупреждение и спиране на музиката бяха номинирани Vitosha street Bar&Dinner, „БЕКГРАУНД“ и Social Cafe Bar & Kitchen. От снощи еротичен клуб „ФЕТИШ“ ще пуска еротична музика само вътре, а не на улицата.
Констативни протоколи и разпореждане за спиране на озвучаването отнесоха кафе клуб Memento и Beach Bar на ул. Раковски. Не мога да отрека пълното съдействие на персонала и управителите. За разлика от Черноморието, много от посетителите дойдоха да ме поздравят и дори си направихме снимки.
За десерт си оставихме Студентски град. Както се очакваше, там нарушенията бяха най-драстични, което наложи съставянето на констативни протоколи с незабавно прекратяване на озвучаването в бар-ресторант „МЕЙСЪНС“ и дискотека Jim Beam Club, където гърмеше живо изпълнение на чалга дивата KALI. Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението.
Най-арогантно нарушаваше нощната тишина Механа „Роден край“, раздрусана от мощни чалга ритми. С влизането си спряхме музиката и силно възпалихме мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещиха, но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства – оказа се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник.
Съжалявам, няма как – законът е за всички 🤫🕚
Благодаря за перфектния професионализъм на служителите на РЗИ София под ръководството на началника Данчо Пенчев – г-н Граматиков, д-р Граматикова, г-жа Крумова и г-жа Сирачка, както и на представителите на МВР-София.
Оказа се, че и в София може да има закон и ред, въпреки плювките на зложелателите. Обръщам се към всички, които констатират озвучаване от гореизброените заведения след 23 ч. незабавно да сигнализират на денонощния телефон за шума 02 940 30 03, за да приложим закона в неговата сила – а именно, да бъдат запечатани и дейността им да бъде прекратена.
Защото здравето е по-важно от печалбитe!

1 Коментар

  1. Г-н Петров, ако г-н Симеонов УСПЕЕ и в СОФИЯ- ТОВА ЩЕ ДОНЕСЕ УСПЕХ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО! Преди дни, в Княжеска градина,непозната майка с малко дете(а мъжът й доведе от спорт и другото им по-голямо дете- МИ СПОДЕЛИ, ЧЕ НЕ СПЯТ НОЩЕМ ОТ ЧАЛГАТА НА ЗАВЕДЕНИЕ НА „МУТРИ“ в центъра на София, на метри от площад“Гарибалди“! А СА ПИСАЛИ ОПЛАКВАНИЯ ДО ВСИЧКИ ИНСТАНЦИИ:Общината,МС и Президентството! Видя ми се читава майка, а съпругът й юрист! НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА СЪС ШУМА Е НАЙ-НЕПОНОСИМА!

Коментарите са ограничени.