Почина жената от Еймсбъри, отровена с „Новичок“

Жената, която беше изложена на невропаралитичния газ „Новичок“ в британския град Еймсбъри, е починала в местна болница, съобщиха световните информационни агенции, като се позоваха на информация от полицията.

„Детективите са започнали разследване за убийство, след като жена, която е била изложена на невропаралитичния газ „Новичок“ в Еймсбъри, е починала в болницата тази вечер, неделя, 8 юли. Тя беше разпозната като 44-годишната Доун Стърджес от Дърингтън. Семейството ѝ беше уведомено и получава подкрепа от специално обучени семейни служители“, се казва в съобщението на полицията.

От там допълниха, че 45-годишен мъж, който също се лекува след излагането на невропаралитичния газ, остава в критично състояние.

Премиерът Тереза Мей заяви, че е „ужасена и шокирана“ от смъртта на жената, която идва след отравянето на семейство Скрипал в Солсбъри.

Предстои да бъде направена аутопсия на Доун Стърджис, която ще даде по-точна информация за пораженията от нервно-паралитичната отрова, съобщават от полицията.

1 Коментар

  1. Симптомите са на салмонелоза! При неадекватно лечение смъртността е 5-8% !!

Коментарите са ограничени.