Корнелия Нинова за председателството: Красива, но празна опаковка

Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Българското председателство бе красива, но празна опаковка и вместо лидерство на Европа то бе еднопартийно занимание.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, цитирана от „Фокус“. Нинова поясни, че оценката на председателството е дадена от Изпълнителното бюро на партията. „Председателството на Съвета на ЕС завърши, ние изчакахме всички мероприятия, да мине срещата „16+1“, за да дадем своята политическа оценка“, каза лидерът на БСП.

Никога в най-новата ни история не се е събирал такъв протестен вот, както по време на председателството и това е реалната оценка за него. Нинова изчисли, че за тези 6 месеца е имало 72 протеста или на две дена и половина по един протест, които са били различни и на различни групи българи.

Тя поясни, че още преди председателството БСП е имала екип към Националния съвет, който е изготвил предложенията на партията за програма и те са били приети в документ на парламента. Корнелия Нинова поясни, че БСП се основава на най-важния документ в парламетарната република – решението на Народното събрание, с което се е приела програмата на председателството и неговите приоритети. „Не знам дали си спомняте, че трите ключови думи на председателството бяха трите „к“ – консенсус, конкурентоспособност и кохезия и девизът беше „Съединението прави силата“. Нашата оценка е добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо лидерство и водачество на Европа – еднопартийно занимание, което доведе до отстъпление на права на европейски граждани“, каза Нинова.

4 Comments

  1. Писна ни от твоята простотия. Много си далече от професията ПОЛИТИК.

  2. Скоро няма да опаковаш нищо,дори и грозно като теб К.Нинова

  3. По-добре красива и празна, отколкото само празна! Нали, Нинова?

  4. От различни групи и парти а на улицата едни и същи протестиращи

Коментарите са ограничени.