Корнелия Нинова за председателството: Красива, но празна опаковка

Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Българското председателство бе красива, но празна опаковка и вместо лидерство на Европа то бе еднопартийно занимание.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, цитирана от „Фокус“. Нинова поясни, че оценката на председателството е дадена от Изпълнителното бюро на партията. „Председателството на Съвета на ЕС завърши, ние изчакахме всички мероприятия, да мине срещата „16+1“, за да дадем своята политическа оценка“, каза лидерът на БСП.

Никога в най-новата ни история не се е събирал такъв протестен вот, както по време на председателството и това е реалната оценка за него. Нинова изчисли, че за тези 6 месеца е имало 72 протеста или на две дена и половина по един протест, които са били различни и на различни групи българи.

Тя поясни, че още преди председателството БСП е имала екип към Националния съвет, който е изготвил предложенията на партията за програма и те са били приети в документ на парламента. Корнелия Нинова поясни, че БСП се основава на най-важния документ в парламетарната република – решението на Народното събрание, с което се е приела програмата на председателството и неговите приоритети. „Не знам дали си спомняте, че трите ключови думи на председателството бяха трите „к“ – консенсус, конкурентоспособност и кохезия и девизът беше „Съединението прави силата“. Нашата оценка е добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо лидерство и водачество на Европа – еднопартийно занимание, което доведе до отстъпление на права на европейски граждани“, каза Нинова.

4 Comments

  1. Писна ни от твоята простотия. Много си далече от професията ПОЛИТИК.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.