НФСБ и ВМРО продължават да се джафкат, Сидеров го отнесе

По повод изявленията на представителите на „Атака” и ВМРО – Волен Сидеров и Искрен Веселинов, че сме постигнали съгласие по Законопроекта за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, уведомяваме, че това не отговаря на истината.

Това се посочва в позиция на НФСБ, разпространена до медиите.

„НФСБ остава на своята категорична позиция, че законопроектът е неприемлив и ще ощети стотици малки дистрибутори на течни горива“, посочват още от НФСБ и допълват, че на утрешното заседание на Народното събрание представителите на НФСБ ще гласуват „против”.

До напрежението между коалиционните партньори се стигна, след като в понеделник вицепремерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов подкрепи протеста на търговци на горива срещу текстовете и нарече закона лобистки.

„Имаме разбиране, имаме съгласие, че законът не е нещо страшно. Няма поводи за някакви страшни, остри скандали, стълкновения или някакви разколи“, обяви първоначално лидерът на АТАКА Волен Сидеров след срещата между коалиционните партньори и предизвика Симеонов да го опровергае по-късно.

Сидеров дори разясни, че по време на разглеждането на законопроекта в парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции са приети промени в текста, с които фирмите вече ще трябва да дават банкова гаранция за всеки обект в размер на 20 хил. лева, а не 200 хил., а уставният капитал за откриване на фирма за търговия с горива е намален от първоначалните 3 млн. лева на 1 млн. лева.