Връчиха прецизираните обвинения на Десислава Иванчева, скоро ги внасят в съда

Десислава Иванчева

Временно отстранената кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева вече е обвиняема с последните прецизирани обвинения. Това става ясно от съобщение на сайта на протуратурата.

Заедно с нея, в получаване на подкуп в особено големи размери чрез изнудване са обвинени заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров.

Те трябва да отговарят пред съда за сумата от 70 хиляди евро, получена от бизнесмена Александър Ваклин.

Специализираната прокуратура приключи разследването за корупция срещу кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместник-кмета Биляна Петрова и бившия кмет на общината Петко Дюлгеров, се казва в съобщението на държавното обвинение.

На 9 и 10 юли 2018 г. прецизираните в хода на досъдебното производство обвинения бяха предявени на всеки от тримата. От днес, 11 юли 2018 г., започва предявяване на материалите по делото на обвиняемите и защитата им.

В най-кратки срокове след това Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт.

Тримата обвиняеми по делото бяха задържани на 17 април 2018 г. в София след получаване на 70 000 евро. Разследването продължи по-малко от 3 месеца.

 

2 Comments

  1. Браво за бързото приключване на разследването; дано само да са събрани достатъчно доказателства за привличането им в качеството на обвиняеми! Успешен процес!

    • Унижението на две жени, кмет и зам-кмет, по недоказани обвинения относно 70 000 нещо си на фона уважителното отношение към подкупна съдийка!? определено откраднала 1 000 000 нещо си от страна на разследващи и правоприлагащи органи – просто няма как да бъде забравено. Спешното строителство от страна на въздържани досега от кметовете агресивни „строители“ върху забранените от тези кметове зелени площи – също няма да бъде забравено.

Коментарите са ограничени.