Задържан е един от мъжете, взривили банкомат в Пловдив

Задържан е един от мъжете, взривили банкомат в район „Тракия“ в Пловдив. Той е 29-годишен молдовски гражданин Евгений Неделев.

Това съобщи на специален брифинг зам. районният прокурор на Пловдив Румяна Калеева, предаде „Фокус“ от Пловдив. По думите й извършителите са били двама, но вторият е успял да избяга извън страната. Обявен е за издирване.

Откраднатата сума от банкомата е 215 000 лева. Заловеният е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа с прокурорско нареждане. Очаква се в петък да се гледа мярката му за неотклонение. Една малка част от парите е открита в чейндж бюро, разпозната е заради обгарянето около парите вследствие от взрива. Сумата е 88 000 лева.

Все още се работи за установяване на метода на взривяване на банкомата, като се предполага, че е бил взривен с пропан-бутан. По думите на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов разкритите извършителите имат отношение и към опита за кражба от банкомат , направен този месец в София. Маринов каза още, че двамата са използвали методи на конспирация, като са взели чужди табели на МПС и са го сложили на автомобила непосредствено преди престъплението, с който са извършили кражбата.

Младият мъж е бил заловен в Бургас на автомивка в опит да заличи следите от взрива по автомобила. За това е помогнало видеонаблюдението, което го има в района на банкомата в Пловдив.

1 Коментар

  1. Браво на полицаите! Ха сега тези дето плюят по тях да се засрамят! Хем не разбират нищо от работата им, хем се опитват да дават акъл. Мислят, че като са гледали крими филми са спецове!

Коментарите са ограничени.