Демократична България продължава действията си против рестарта на проекта Белене

Вчера 11.07.2018 „Демократична България“ /ДБ/внесе поредна жалба, срещу второто решение на Министерския съвет за подновяване на проекта Белене, съобщиха от пресцентъра на политическото обединение.

„Ние заявяваме, че няма да допуснем отново милиарди левове да бъдат платени от българския данъкоплатец, в покриване на корупционни схеми и открита кражба през този морално остарял, екологично опасен и икономически нецелесъобразен проект“, заявяват от „Демократична България.

„Напомняме, че решението на парламента от 2012 година за налагане на мораториум не е отменено и действа, а мотивите за приемането му са валидни и днес дори с по-голяма сила.

Напомняме, че българското правителство, въпреки изричното запитване от страна на Европейската комисия, не е дало ясен отговор, къде и по какъв начин ще бъде съхранявано отработеното ядрено гориво.

Напомняме, че обжалваме и първото решени е на МС и отнесохме въпроса до Европейския парламент, къде предстоят серия от срещи и събития, с които ще търсим подкрепа против проекта на европейско ниво“, съобщават още от ДБ.

 

 

 

1 Коментар

Коментарите са ограничени.