МВР предприема стриктен контрол на границите за ограничаване на заразата сред животните

Валентин Радев и Младен Маринов Снимка: МВР

Спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните предприема МВР в няколко региона на Югоизточна България. Сред мерките е и стриктен контрол по границите ни, тъй като се смята, че заразата идва от съседна Турция. Засега експертите не са категорични как точно е станало това, предаде БНР. 

Какви са мерките, които ще бъдат предприети, ето какво разясни вътрешният министър Валентин Радев:

„Препоръчваме да се отменят до десеткилометровата зона обществени прояви с голямо струпване на хора, има събори, прояви най-различни, но обобщихме така, за да не пропуснем там, където има зараза, в десеткилометровата зона. Второ, проверката, контролът по контролно-пропусквателните пунктове за пренос на храни, които съдържат свинско месо. Засилваме проверките по автотранспортните средства, навсякъде, който пренася нещо, да не се изненадва, спираме и проверяваме. Третата препоръка е към МРРБ – задължително ежедневно почистване на местата в десеткилометровата зона преди граничния контрол. И последната мярка, която много дебатирахме, но аз се свързах и с госпожа Караянчева, предлагам утре среща на оперативния щаб с председателите на парламентарните групи“.

2 Comments

  1. те са некадърни в министерството в софия да решат такъв проблем. нито да организират органите. то не е само да си седиш в министерството и да разнасят кафета.

  2. трябва да има лаборатория там по-границата. къде ще пращат до софия. те докато разберат какво им има ще изпукат.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.