МВР предприема стриктен контрол на границите за ограничаване на заразата сред животните

Валентин Радев и Младен Маринов Снимка: МВР

Спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните предприема МВР в няколко региона на Югоизточна България. Сред мерките е и стриктен контрол по границите ни, тъй като се смята, че заразата идва от съседна Турция. Засега експертите не са категорични как точно е станало това, предаде БНР. 

Какви са мерките, които ще бъдат предприети, ето какво разясни вътрешният министър Валентин Радев:

„Препоръчваме да се отменят до десеткилометровата зона обществени прояви с голямо струпване на хора, има събори, прояви най-различни, но обобщихме така, за да не пропуснем там, където има зараза, в десеткилометровата зона. Второ, проверката, контролът по контролно-пропусквателните пунктове за пренос на храни, които съдържат свинско месо. Засилваме проверките по автотранспортните средства, навсякъде, който пренася нещо, да не се изненадва, спираме и проверяваме. Третата препоръка е към МРРБ – задължително ежедневно почистване на местата в десеткилометровата зона преди граничния контрол. И последната мярка, която много дебатирахме, но аз се свързах и с госпожа Караянчева, предлагам утре среща на оперативния щаб с председателите на парламентарните групи“.

2 Comments

  1. те са некадърни в министерството в софия да решат такъв проблем. нито да организират органите. то не е само да си седиш в министерството и да разнасят кафета.

  2. трябва да има лаборатория там по-границата. къде ще пращат до софия. те докато разберат какво им има ще изпукат.

Коментарите са ограничени.