ВОЛЯ: Единствено ние гласувахме против предложението на Каракачанов да изхарчи близо един милиард лева за две фрегати

Кръстина Таскова Снимка: Пресцентър на ВОЛЯ

Единствено партия ВОЛЯ гласува против предложението на вицепремиера Каракачанов да изхарчи близо един милиард лева за две фрегати, съобщиха от пресцентъра на партията.

Парламентаристите от другите партии подкрепиха инвестиционния разход от 984 млн. лева за придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораба.

„Министър Каракачанов не можа да обясни пред депутатите защо през 2016 г. е бил против изразходването на такива суми за военна техника, а две години по-късно е точно на обратната позиция. Благодарни сме му обаче, че беше откровен, че е бил против, защото тогава поръчката е била нагласена и е знаел кой ще я спечели, а сега очевидно е на друго мнение, защото като министър явно той ще определи печелившия. Според него парламентът е изпратил послание за единство за модернизацията на армията, но ние от ВОЛЯ смятаме, че единственото послание, което той изпрати като министър е: „предизборно обещах високи пенсии, обещах полицай във всяко село, но сега ще харча милиарди за излишна военна техника“, коментира Кръстина Таскова, зам.-председател на ПГ на ВОЛЯ.

Депутатите от ВОЛЯ не са изненадани и от вота на „БСП за България“, които след срещата на лидерката си Корнелия Нинова с американския посланик преди няколко седмици, също обърнаха позицията си и вече подкрепят излишния на този етап разход за армията. „За пореден път при гласуване за разпределяне на големи държавни средства се сформира коалицията управляващи –ДПС –БСП. Снимките с каручки няма да затворят очите ни и да ни попречат да виждаме задкулисието“, допълни Кръстина Таскова.

3 Comments

  1. Защо са ни фрегат и самолети при положение, че се стремим към световен мир?!?

  2. Две фрегати или 5-6 самолета освен за парад, за друго не стават

  3. Две фрегати или 5-6 самолета освен за парад, за друго не стават.

Коментарите са ограничени.