Борисов пред депутатите: Подведоха Нинова с козичките по същия начин, както Меркел с мигрантите

Бойко Брисов в парламента Снимка: Пресцентър на НС

Парламентът излезе в почивка по предложение на премиера Бойко Борисов, който поиска групата на ГЕРБ да обсъди промяна по решение по питането на БСП за миграцията, предаде БТА. 

Борисов призова депутатите да не се впускат в дебат за това кой е виновен за миграционния проблем. Всички сме виновни, бяхме неподготвени, коментира той.

Премиерът предложи парламентът да реши, че Министерският съвет може да подписва и да се договаря по въпросите с миграцията само след мандат от Народното събрание.

По думите на Борисов безспорен е фактът, че към момента България се е справила с миграционния проблем, има почти нулев натиск по границите и е давана за пример.

Удивително ми напомня канцлера Меркел на вас и в същите трикове я вкараха в тази процедура, както вас с козичките, коментира Борисов по отношение на лидера на БСП Корнелия Нинова. По думите му Ангела Меркел е казала изречението за покана на мигрантите след мощна хибридна атака. Даваха Средиземно море, трупове, издавени хора, удавено малко детенце, припомни Борисов.

Вчера получих писмо от италианския премиер Конти да взема колкото мога мигранти от кораб, отказах, разказа премиерът от парламентарната трибуна.

Строим центрове и те са пълни на 10-11%, отчете той. Строили сме се, както трябва, каза Борисов, цитиран от в. „24 часа“. Най-много мигранти в момента имало в Испания.