Демоничен маниак раздава правосъдие в „Лятото на ангелите“

Имало едно време ангел, който спасявал деца… и убивал родителите им. Това е сърцевината на страшната приказка, около която се оплита паяжината на мистерията в дългоочаквания  премиерен трилър „Лятото на ангелите“ от нашумялата американска писателка Дот Хъчисън.

Смразяващият кръвта роман е по книжарниците, тиражиран от „Милениум. С логото на водещото издателство ще откриете и предходните две книги на младата авторка, която бързо покори въображението на читателите в родината си и в още десетки страни и си спечели десетки хиляди фенове. Първите й два романа „Градината на пеперудите“ и „Майските рози“ светкавично станаха хит на книжния пазар и у нас. 

В „Лятото на ангелите“ агент Мерседес Рамирес намира пред входната си врата дете с окървавено плюшено мече в ръце. Ужасеното момченце разказва, че ангел отмъстител е убил е родителите му пред очите му, а сетне го е донесъл тук, за да го спаси. Оказва се, че думите му не са детински фантазии.

Случаят се разраства като лавина – почти всеки ден на верандата на полицайката мистериозно се появява ново зашеметено от преживяването дете с играчка в ръце. Кой е този жесток „ангел“ и каква е причината за дивашката му вендета? Правосъдие или отмъщение раздава той с нарастващия брой трупове на родители?

Агентите от Отдела за престъпления срещу деца са стъписани от ужасяващите истории, на които се натъкват в хода на разследването си. Детективите са изправени пред трудната дилема да решат кое е по-опасно за децата: болезнените спомени от преживяната травма или шокът от насилственото ѝ предотвратяване.

В лутането между пълните с неясноти разкази на малките сирачета и объркващите улики от местопрестъпленията агент Рамирес започва да се съмнява дори в нравствените си разбирания: кое е зло и кое – добро, кой е престъпник и кой – жертва!

„Завладяваща тъмна история за насилие и изкупление, разказана през очите на жертвите. Първокласен криминален трилър за любителите на серийни убийства.“, пише за книгата „Крайм Бук Ривю”.

„Хъчисън е уловила перфектния баланс между мрака на ужаса и светлината на надеждата, което превръща последната част от Колекционерската трилогия в изключително четиво на доказан майстор в жанра, „Бродуей Букс ъф Уърлд Ривю”.

И трите книги в трилогията The Collector на Дот Хъчисън разбулват мистерии, свързани с действията на опасни маниаци, серийни убийци, които сякаш „колекционират“ своите жертви. Оттам идва и името на прочутата вече поредица, в която само рамката и разследващите агенти са едни и същи, а историята е винаги различна – все по-плашеща, увлекателна, добре измислена и още по-съвършено разказана.

„Лятото на ангелите“ е на български в превод на Елена Павлова. Автор на въздействащата корица, както и на първите два романа, е художникът Живко Петров.

Категория: Художествена литература, Трилъри 
Превод от : Елена Павлова
Оформление: Живко Петров
Меки корици
Формат: 14×21
Страници: 320
Година: 2018
ISBN: 978-954-515-450-8
Цена: 18.00 лв.
Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.