Цветанов: Корнелия Нинова и БСП казаха, че няма заповеди на БАБХ и положителни проби за чума, а такива има

Цветан Цветанов Кадър: Нова тв

Нямаме абсолютно никакви различия с нашите коалиционни партньори от „Обединени патриоти”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Корнелия Нинова и отборът ѝ от БСП първоначално казаха, че няма заповеди. А такива имаше, когато бяха предприети първоначалните действия.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за мерките срещу чумата по дребни преживни животни в Странджанско в
предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Казаха, че няма положителни проби, че дори няма никакви проби, които да бъдат представени на хората. Проби има, положителни резултати също има и на това
основание се издаваха заповедите от БАБХ“, заяви той.

„След като бяха изложени фактите, никой от БСП не си направи труда на Председателския съвет да каже: „Да, извинявайте. Действително, може би, прекрачихме малко границата и трябва да съдействаме на институциите“, коментира Цветан Цветанов.

„Трябва да имаме по-голямо уважение към експертите и тези, които се грижат за здравето на хората“, призова той. „БАБХ бяха много ясни и категорични, че пробите са положителни и трябва да започне ограничаване на разрастването на чумата в страната“, обяви Цветанов.

Той обясни, че в страната има 1,3 млн. овце и кози, а избитите заради чумата са
около 4300-4500.

„Политиците няма как да извличат политически дивиденти от подобна трагедия в страната. Трябва да бъдем отговорни и да стимулираме властите с действията си да ограничат разрастването на тази зараза“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Действията на правителството са правилни, но имаше слаба информираност за потенциалната заплаха и за това, че единственият вариант, за да излезем от ситуацията е да вървим към евтаназия на всички животни, при които има огнища на чума“, каза още Цветанов.

За коалицията с Патриотите

Цветанов коментира и последния конфликт, който възникна заради твърдения на Валери Симеонов, че „Атака” и ВМРО, но подпомогнати впоследствие и от ГЕРБ, приемат поправки в Закона за приватизацията, които дават възможност на братя Домусчиеви да си спестят 58 милиона лева.

„За всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение и 4-годишната ни управленска програма, нямаме абсолютно никакви различия с нашите коалиционни партньори от „Обединени патриоти”, заяви Цветан Цветанов.

За Закона за шума

Относно Закона за шума, Цветанов каза: „Трябва да се намери необходимият баланс, необходимият консенсус, защото както младежите, които искат да имат повече възможности за купон и почивка, трябва да се съобразим и с хората на бизнеса, и с почиващите, и с правилата на българското законодателство. Разбира се, че трябва да се намери консенсус и там, където е необходимо, да се направи този компромис, който обаче да не повлияе на почиващите хора”.

Цялото интервю гледайте ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.