Татяна Дончева: Ревизията на КТБ ще надживее кабинета

Татяна Дончева

С оглавяването на съдебния състав от Георги Колев може да се очаква отнемане на лиценза на КТБ.

Такава прогноза направи лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред радио К2.

В коментар за назначените синдици в КТБ Дончева заявява, че не е правилно да се „променят правилата по време на мача“, визирайки извънредното законодателство, защото по този начин се създават условия за тежки конфликти и катаклизми, които продължават дълго във времето.

По думите на Дончева обаче ревизията на сделките в КТБ ще надживее настоящото правителство и ще продължи със следващи правителства.

„Това извънредно законодателство е класически пример за законодателство с оглед на личността. Законодателният акт и неговите решения показват, че до такава степен авторите му са искали да уредят конкретни сделки, че просто са загубили законодателна мярка.
Сега те ще поискат ревизия на серия сделки, сключени абсолютно правомерно, при спазване на всички изисквания на законите, със задна дата“, смята Дончева.

По-рано днес икономистът Илиян Василев също изрази колебания относно извънредното законодателство за КТБ, като посочи, че е възможно да последват дела в междуналодни арбитражи.

Vevesti.bg

 

1 Коментар

  1. абе след като Таня толкова е запозната със кухнята на КТБ защо не я привикат в прокуратурата да каже каква е истината…Чии интереси и сделки ще се нарушат…?????

Коментарите са ограничени.