Антон Хекимян излиза в отпуск, Камен Донев му донесе баница

Антон Хекимян Снимка: bTV

Всички, на които казах, че излизаш в отпуск, помислиха, че това е шега, разказа с усмивка Мария Цънцарова на Антон Хекимян в сутрешния блок на bTV.

Тя е в студиото на телевизията, докато Хекимян днес води част от предаването от централния площад в Русе до Паметника на свободата.

През цялата седмица Хекимян правеше т.нар. открити студиа – предаването се излъчваше от различни части на страната – Царево, Балчик, Велико Търново, Русе, но все на открито, а не в някои от телевизионните центрове, които съществуват в големите градове.

С дрон се заснемаха селищата отвисоко и показваха красотите им, докато водещият разказваше кратко историята им.

Хекимян излиза в отпуск от понеделник, 30 юли. Ще го замества Мария Цънцарова. Предаването продължава, но с намалено работно време – през лятната ваканция ще започва в 7 ч сутринта.

Имам подарък за теб, каза актьорът Камен Донев на Антон Хекимян по време на живото предаване на сутрешния блок от Русе. След което му подаде найлоново пликче.

Майка ми ти праща баница, която тя е направила, обясни Донев на водещия. Хекимян отбеляза, че е много типично баницата да бъде поставена в кутия от сладолед. Той откри фолиото и показа на камерата апетитните парчета, направени от Румяна – майката на Камен Донев, и й благодари от сърце. Водещият разказа колко много обича баница и сам също прави.

Донев продължи с подаръците и му връчи кайсиева ракия в пластмасово шише. „Тройно преварена, правил я е моят приятел Кирчо“, обясни актьорът.

Причината за домашните подаръци – едни от най-традиционните неща, които се дават у нас предимно на близки приятели, е фактът, че Донев е в родния си град Русе, където е минало детството му. Той обясни, че гледа на света със сини очи – такива е имал баща му, такива са и очите на дъщеря му, поради което смята, че има надежда животът ни да стане по-добър. Иначе очите на Донев са кафяви.

Не искам в този хубав ден да казвам нещо рязко, но ние в България в повечето случаи стоим облегнати на парапета, люпим семки и плюем срещу всички за разлика от другите държави на Балканите, които имат енергията да се развиват. И ние го правим, но не с темповете, с които на мен ми се иска. Хората си мислят, че е достатъчно да си купят къща и кола и да говорят глупости. А е важно да създаваш някакви неща, които да останат след теб, и е важно да го правиш с колектив, каза Донев.

В края на интервюто му Хекимян го заведе при част от самодейния фолклорен ансамбъл в Русе, създаден през 60-те години на миналия век от бащата на Камен Донев. Актьорът е играл в него 8 години. Тази сутрин не се включи в хорото на танцьорите, но го наблюдаваше с удоволствие.

Той подготвя нов спектакъл. „Ще го направя в основата на Ниагарския водопад, където с Федерер ще гоним топчето, изписвайки стихове в стил хайку“, каза с усмивка актьорът.