Журналистът, разкрил „Уотъргейт“, се прицелва в Тръмп в нова книга

Боб Удуърд – един от журналистите, чието отразяване на скандала „Уотъргейт“ помогна за свалянето на президента Ричард Никсън, се прицелва върху администрацията на президента Доналд Тръмп в последната си книга, предаде БГНЕС.

„Страхът: Тръмп в Белия дом“, както е озаглавена книгата, „разкрива в безпрецедентни детайли ужасяващия живот в Белия дом при пребиваването на Доналд Тръмп и как президентът взема решения по важните външни и вътрешни въпроси“, заявиха издателите от „Саймън и Шустер“, съобщи агенция Франс прес.

Управлението на Тръмп, което, макар и на по-малко от две години вече предизвика оттеглянето на редица високопоставени служители, е в центъра на различни скандали, сред който упорития слух, че кампанията му е била в заговор с Русия.

Удуърд и Карл Бърнстейн поведоха екипа от „Вашингтон пост“, който разследва случая през 1972 г. в хотел „Уотъргейт“, което в крайна сметка доведе до скандал в Белия дом, принудил Никсън да подаде оставка през 1974 г.

Книгата на Удуърд, който още е в екипа на „Вашингтон пост“, излиза на 11 септември.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.