Не са открити следи от изтезания по телата на руските журналисти, убити в ЦАР

Мария Захарова

Лекари от Централноафриканската република (ЦАР) не са открили следи от изтезания по откритите на 30 юли тела на трима руски журналисти, убити в страната.

Това съобщи днес за ТАСС говорителката на  министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, предаде БТА.

Според цитирани от Захарова служители от руското посолство в ЦАР „местните лекари, извършили първоначалния оглед на телата, не са открили следи от мъчения, а само огнестрелни рани“.

По-рано онлайн изданието „Палмарес сантрафрик“ информира, че според негови източници, преди да бъдат убити, руските журналисти са били отвлечени и разпитвани. Изданието предполага, че в престъплението може да са замесени бунтовници от мюсюлманското движение „Селека“.
Във вторник посолството на Русия в ЦАР съобщи, че на 30 юли са били открити труповете на трима души, у които имало журналистически карти с имената на Кирил Радченко, Александър Расторгуев и Орхан Джемал.

Визите им били туристически и те пътували с цел заснемане на документален филм, припомня ТАСС.

Посолството информира по-рано, че телата на тримата журналисти ще бъдат изпратени на 3 август в Русия. Захарова увери, че роднините на загиналите ще получат цялото необходимо съдействие. Руското федерално следствие е образувало по случая наказателно дело за убийство, допълва агенцията.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.