Борисов: Лично турският министър се задейства по случая с Митьо Очите

Снимки: Правителствена информационна служба

Димитър Желязков – Очите е бил задържан за един час в Истанбул снощи. Лично турският министър се е задействал по случая заедно с главния прокурор.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов от ГПУ „Малко Търново”, предаде bTV. Митьо Очите все още не е екстрадиран, сега се подготвят документите, допълни Борисов.

Арестът е станал около 3 ч. тази нощ в хотел, съобщиха по-рано от специализираната прокуратура, откъдето допълниха, че Желязков е преминал границата Гърция – Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.

„Министър Радев, главният прокурор Цацаров, аз каквото можах, още вчера се свързахме с турските колеги и затова ви казвам, че колкото и да не е модерно, отношенията ни с Турция, когато имаме такива прагматични отношения – доведе до резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час след това в Истанбул вашият съгражданин го задържаха. Мисля, че се действа по тези международни заповеди за екстрадиция.

Не трябва да сте толкова взискателни, може да избяга някой, но както казах, може малко да забавят, но винаги ги хващат. Арестуван е и сега действат международните заповеди за екстрадиция.

На мига лично министърът на Турция на вътрешните работи се задейства, заедно с техния главен прокурор, да го задържат и го задържаха в рамките на час“, каза премиерът Борисов.

Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол преди дни, след като при специализирана акция в Бургас бяха задържани общо 19 души, за които се смята, че са близки до него.

1 Коментар

  1. Изчистете държавата от очите, ушите, мозъците, разните му там животински видове и тем подобни! Лесно е! В Света Троица например всички знаят кои са дяволските изчадия – полицаите също, но странно защо – необезспокоявани си вилнеят , и имат самочувствието на недосегаеми…, когато чуя , че и те са там където им е мястото ще знам , че съм гласувала за правилните хора, живея в правилната държава и живота на хората има значение!!!

Коментарите са ограничени.