Общинският съветник от БСП-Бургас Бенчо Бенчев задържан заедно с Митьо Очите

Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, който е и зам.-председател на общинския съвет от квотата на социалистите в града е задържан заедно с Митьо Очите в Истанбул.

Това научи Вевести от отлично информирани източници. Очакваме и официално потвърждение.

Бенчо Бенчев, известен и с прякора Бенката,  нашумя  с факта, че преди година стана притежател на Ролс Ройс за 700 000 евро, който с покупката на скъпото возило успя да опровергае твърденията за бедните и честни социалисти.

Снимка: „Флагман“

Припомняме, че Бенчо Бенчев беше подозиран във връзки с Митьо Очите. Преструктуриране в капитала на свързваната с Димитър Желязков охранителна фирма „Аркус – Сигурност Бургас” ООД бе извършено през 2017 година.

Основен съдружник в „Аркус” беше убитият в „4 you” гард на Очите – Александър Алексиев. Сашо Японеца притежаваше 40% от охранителната фирма. Сега неговият дял се разпределя между бургаския общински съветник Бенчо Бенчев, който вече притежава 40% от „Аркус” и Георги Дросев – с 20 %.

Общинският съветник е един от най-големите земеделски производители в Бургаска област, има интереси и в други сектори, като строителството.

Около 3 часа сутринта днес при съвместна операция на българските и турските служби Димитър Желязков – Митьо Очите бе арестуван в Истанбул. Предстои да бъде доведен у нас. Арестът на Желязков идва само два дни след като беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

3 Comments

  1. Бенчо Бенчев беше близък приятел на Жельо Желев и обзаведе президентския му кабинет.8 милиона мишлета.

    • Затова Жельо плъха, ги спаси с шибаната му Нежна революция.

Коментарите са ограничени.