Седмината, задържани с Митьо Очите, предадени на МВР

Митьо Очите Снимката е от Фейсбук

Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбулзаедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП „Капитан Андреево“.

Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа, предаде bTV.

В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура по компетентност, съобщи пресцентърът на МВР.

От съобщението става ясно също, че е в ход и процедура спрямо Желязков, който беше обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол и към момента се намира в Турция.

Вчера ви съобщихме, че председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е бил в Турция заедно с Митьо Очите.

Желязков бе заловен в хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от тях. Под стража остават Йордан Въчев – Ларша, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов –Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов.