Липсва ми Корнелия (тия дни)

Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Казал го е народът: Който сее ветрове, жъне бури

Евгени Петров

В целия грандиозен скандал „Бенчо Бенчев“ осезаемо ми липсва Корнелия Нинова. От деня, в който стана ясно, че е арестуван, тя написа един обтекаем статус във Фейсбук по въпроса за селянина с Ролс Ройса и до момента от нея ни вопъл, ни стон.

Дори на пресконференцията днес за минимизирането на щетите лидерката прати Кирил Добрев, който в опита си да я надмине по арогантност, ги задълбочи още повече.

Корнелия Нинова, която със сърце и душа се бори срещу паралелната държава, и която обяви, че „няма наши, няма ваши“ се покри, защото скандалът не е просто за един общински съветник от квотата на БСП. Казано научно той е системен, дълбоки многопластов.

Защото никой не приема в листите си никого ей така, заради черните му очи, а още по-малко се съгласява този човек да е лидер на общинската група и съответно зам.-председател на община като Бургас без дори да е партиен член. Не и от суровите редици на БСП, където старшинството се спазва като в армията.

Ако Корнелия иска да се бори с паралелната държава първо трябва да извади треската от окото на БСП преди да вижда гредата в това на ГЕРБ. Защото при ДПС тя по принцип не обича да наднича. Оказа се, че гредата плува между Позитано и Бургас.

В един момент „стратезите“ от БСП трябва да осъзнаят, че проблемът, от който толкова спешно и малодушно се разграничиха вече не е по оста „Бенчо-Митьо Очите“, а по връзката „Бенчо-БСП“.

Само категоричното противоречие по въпроса финансирал ли е Бенчо партията би трябвало да вкарва БСП в задължителна проверка и на компетентните органи и на Сметната палата. Наивно да се вярва как едрият зърнопроизводител с Ролс Ройс, Бентли, Мерцедес и Лексус подкрепя БСП от добро сърце и е убеден привърженик на лявата идея, или как от общинската структура на БСП го издигат за техен лидер в общината само, защото е добряк по душа и подкрепя пенсионерите.

Кой на кого, колко и срещу какво е въпросът, защото безплатни обеди има само в капана за мишки. Ето това са неудобните въпроси, от които Корнелия се крие.

Защото Бенчо се заканва да си отвори устата. Точно както се заканваше и един друг милионер, само че партийно обвързан – лидерът на БСП Пловдив Георги Гергов. Ако допуснем в един момент, че и вътрешнопартийната опозиция реши да проговори, ще стане доста интересно.

А Корнелия Нинова трябва да води кораба не само във вмирисаните води на лъжите и манипулациите, но и на нелицеприятните истини за самата БСП. И спешно да търси медийни съветници и смислени оратори, защото положението е катастрофално. Днес по една ефирна телевизия някой си Атанас Зафиров стигна до там, че обяви скандалът „Бенчо“ за сътворен от ГЕРБ, уплашени и стресирани от събора на Бузлуджа и „Визия за България“.

А Кирил Добрев продължи опита за контрол над щетите с изпитания принцип „Нападението е най-добрата защита“.

От събора на Бузлуджа според мен най-стресирани бяха пенсионерите, защото за разлика от града, там кебапчетата се продаваха по 1.50, вместо по 90 стотинки и от кючеците на самата соцлидерка.

Що се отнася до „Визията“, стресът на обективните икономисти е напълно достатъчен. А зевзеци от ГЕРБ обясняват, че по никакъв начин не купуват депутати от БСП, защото „нищо не струват“.

Затова една известна журналистка и опитен ПР заяви в социалната мрежа: „Моника беше къде-къде по-добра“.

Затова Корнелия Нинова да не се крие, а спешно да се връща и да поема и кормилото на БСП и съответните отговорности.

Затова и народът отдавна го е казал – който сее ветрове, жъне бури.

P.S. Докато пишех този коментар стана ясно, че Бенчо Бенчев е приет спешно в болница. Той е богат, известен в обастта и с 95% инвалидност. При едно разследване от местната прокуратура едва ли ще му повдигнат дори обвинение, камо ли нещо по-сериозно.

Прогнозата ми е, че Бенчо ще се измъкне. За БСП обаче не мога да кажа същото. Там пораженията вече са налице.

 

11 Comments

  1. Но пък не ви липсва Тома Биков,нали…Не я мислете БСП. Тя е на стотици години.

  2. Липсваше ми точно такъв прецизен и принципен, честен и обективен анализ, за да повярвам, че добрата българска журналистика е жива! Благодаря, г-н Петров!

    • СЪГЛАСНА С Г-Н МИХАЍЛОВ ,НО НЕ БИХ БИЛА ТОЛКОВА ДИПЛОМАТИЧНА ,РАЗБИРАМ ГО

  3. Браво! Но в интерес на истината, корделка въобще не ми липсва. Лошото е, че тези, които я заместват са далече по-скучни и елементарни от нея, независимо от артистичните заложби, които демонстритат и желанието да се харесат на публиката!

  4. И Радев липсва ( не на мен , а в медииното пространство).

  5. И Радев липсва ( не на мен, а по медиите)

  6. Евгени Петров,как правите така, че човек, от първата до последната дума ви чете с интерес и удоволствие!!

  7. Много добър анализ. Точно така е!

Коментарите са ограничени.