Пиян и дрогиран помете 6 момичета в Китен

Линейка

31-годишен пиян и дрогиран шофьор от София е блъснал 6 пешеходци и се е преобърнал по таван в Китен. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас.

На 7 август, около 20.55 ч. на ул. „Корал” в Китен, до почивна база „Морско утро”, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол самостоятелно катастрофира, излизайки вляво от пътното платно, блъскайки шест пешеходци и преобръщайки се по таван лек автомобил „БМВ 320”, със софийска регистрация, управляван от 31-годишния Д.С. от София. С автомобила се придвижвали и двамата софиянци В.А., /37-годишен/ и И.Ф., /33-годишен/.

От катастрофата са пострадали пешеходците: Я.Л. – 17-годишна от Лом, която е била транспортирана до болница „Бургасмед” с фрактура на шиен прешлен; 17-годишните момичета Г.Г. и Н.К., и двете от Лом, които са били транспортирани до болница „Бургасмед” с травматичен шок; Е.Г. – 18 годишна от Лом, С.Я. – 18 годишна и сестра й – В.Я. – 15 годишна, и трите от Лом, които са били прегледани на място от медицински екип на Центъра за спешна помощ в Царево и освободени.

Водачът на автомобила – Д.С., с девет годишен шофьорски стаж, е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел положителна проба – 0,92 промила. Тестван е и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апарата отчел положителна проба за употреба на амфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.