Бургаската прокуратура повдига обвинение на Бенчо Бенчев

Днес, 8 август, в Бургас е извършено редовно призоваване от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас на Бенчо Бенчев за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас. 

Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 2 август 2018 г. до 5 август 2018 г. в град Истанбул, Република Турция, е спомогнато на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5 г.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен Следствен Отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при Районна прокуратура-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Припомняме, че Бенчев беше един от арестуваните българи при акцията по задържането на Димитър Желязков-Митьо Очите в Истанбул през изминалия уикенд. Сънародниците ни бяха заловени в хотел, а някои от стаите им били резервирани на името на Бенчев. По това време Митьо Очите се издирваше с червена бюлетина на Интерпол заради текущо у нас разследване на дейността на престъпна група за рекет, побои и разпространение на наркотици. Желязков е сочен за лидер на групировката.

3 Comments

 1. еНЧО бре, очи,
  еНЧО не чете!
  еНЧО бре, очи,
  еНЧО пак не ще!
  Време се мина́,
  еНЧО порасна́
  почна да краде,
  има откъде!
  И без да очи,
  натрупа пари!
  Партията-майка
  реши да дари,
  за майчини грижи
  да благодари!
  Дарената мама,
  мангизите взе,
  но нЕкой я хвана
  и взе да реве:
  „Пари не съм взела,
  щото са крадливи,
  вЕрвайте ми бре!
  Прочетено във в-к „Сега“

 2. Има факти, които ДОКАЗВАТ, че Бенчев действува със знание.

 3. Неможе да издържи това обвинение в съда поради факта, че той няма как да знае кое лице е издирвано от интерпол и тн. Няма как да следи сайта денонощно 😀 Всеки адвокат ще го измъкне от това даже такива които сега са се завършили 🙂 След време този ще осъди страната! Гаранция!

Коментарите са ограничени.