Изтеглиха името на съдия докладчик по дело срещу Цветанов пред медиите

Менко Менков и Цветан Цветанов
Цветан Цветанов заедно с адвоката си Менко Менков

 

Днес пред медиите бе изтеглено името на съдията докладчик, който ще председателства съдебния състав от Върховния касационен съд по второ дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

То е насрочено за 18 юни и е за длъжностно присвояване на 50 000 лв. срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. По това дело той бе оправдан на две инстанции.

За докладчик бе избрана съдия Даниела Атанасова. Председател на състава е съдия Цветинка Пашкунова, член на състава е и съдия Мая Цонева. Нито едни съдия не беше изключен предварително от списъка за разпределение.

Обвинението на Цветанов е за това, че незаконно е разпоредил изплащането на заплати и обезщетение на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново, дори за времето, през което Тодоров е бил в ареста.

Преди него, на 17 април, ВКС ще разгледа друго дело срещу Цветанов, по което той бе осъден на 4 години затвор. Върховните съдии ще заседават по т. нар. процес за шестте „Не!!!“. По него бившият вътрешен министър е признат за виновен за това, че е отказал прилагане на специални разузнавателни средства срещу Орлин Тодоров и още двама души, като е поставил под разрешенията за СРС 6 пъти „НЕ!!!“. Ексшефът на МВР бе осъден също и да не заема отговорна длъжност за срок от 5 години.