Борисов на инспекция във Варна: Скарах им се, до 3-4 месеца ремонтът ще приключи

Снимка: Правителствена информационна служба

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна.

Премиерът инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски“ в града. Той отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик”.

Попитан за изграждането на автомагистрала „Хемус“, министър-председателят Борисов заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на Белокопитово-Търговище.

Новият бул. „Васил Левски“ е изключително сложно съоръжение. Но с тази 100-годишна опасност от наводнения, трябва да се направи, каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов, след като по-рано тази сутрин инспектира изпълнението на голяма част от инфраструктурните проекти в града, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Премиерът добави, че по време на огледа дори малко се е скарал на
изпълнителите и Общината, но отбеляза, че очаква строителството да се получи качествено.

„Виждате в последните години не можем да бъдем сигурни с тези наводнения. Сега минах и стигнах до края на ремонтите в „Аспарухово“. Прекрасно е“, каза още премиерът.

Той добави, че наводнението през 2014 година е станало по време на управлението на друго правителство и посочи: „Всички имаме вина, защото чакаме да стане инцидент, за да направим нещо. Затова строим сега така булевард „Левски“ с такава дълбочина, на десетки метри са пилотите. Това е огромен проект. Остава да го направят и качествено, за да не стане нещо“, добави министърпредседателят.

Бойко Борисов каза още, че е инспектирал започналия ремонт до Парк-музея „Владислав Варненчик“, където се изгражда нова пътна отсечка.

„Там ще правим паркинг. Много поляци, сърби, чехи, румънци, огромен брой туристи го посещават. Кралят е загинал тук, много интересно е като история“, каза Борисов и добави, че трябва да се познава историята. Според него новото строителство ще облекчи тежкия трафик в кварталите, а и всички, които живеят във „Владиславово“, няма да се налага да минават през центъра на града на 20 километра.

Според премиера ремонтът ще приключи до 3 – 4 месеца. Той посочи, че ще следи изкъсо изпълнението на обектите от страна на фирмите и Общината.