ЗАГЛАВИЯ

Борисов похвали Нинова за Бенчо Бенчев

Снимка: Правителствена информационна служба

Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам. 

Това каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос по отношение на зам.- председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, отстранен от БСП заради участието си в престъпна група, свързана с Димитър Желязков, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Според премиера лидерът на БСП Корнелия Нинова е взела правилното решение, отстранявайки Бенчо Бенчев.

Бойко Борисов припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

„Аз обичам много да гледам сериали нощно време, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат нещо какво става на
улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и там точно някъде става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам. Отговорността е лична
и щом са направили нещо незаконно, ще си заминат веднага. Това е оздравително и положително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо“, заяви Бойко Борисов.

Той отбеляза, че не е планувана смяна на вътрешния министър.

За обществената поръчка за препарат против чума

Ще проверя случая с обществената поръчка на БАБХ за препарат срещу чумата и ако има проблем, ще го анулирам, каза пред журналисти във Варна министър-председателят.

На въпрос дали знае за случая за фирма, която е създадена преди месец и която печели конкурса за обществена поръчка на БАБХ за препарат срещу чумата при дребните преживни животни, той отговори: „Ще проверя случая и ако са направили такъв заход ще анулирам конкурса и ще ги изгоня. Това мога да го обещая.
Отговорът ми може да бъде получен и до края на деня. Не искам всеки ден да се обясняваме за такива гадове.“

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.