Борисов похвали Нинова за Бенчо Бенчев

Снимка: Правителствена информационна служба

Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам. 

Това каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос по отношение на зам.- председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, отстранен от БСП заради участието си в престъпна група, свързана с Димитър Желязков, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Според премиера лидерът на БСП Корнелия Нинова е взела правилното решение, отстранявайки Бенчо Бенчев.

Бойко Борисов припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

„Аз обичам много да гледам сериали нощно време, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат нещо какво става на
улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и там точно някъде става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам. Отговорността е лична
и щом са направили нещо незаконно, ще си заминат веднага. Това е оздравително и положително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо“, заяви Бойко Борисов.

Той отбеляза, че не е планувана смяна на вътрешния министър.

За обществената поръчка за препарат против чума

Ще проверя случая с обществената поръчка на БАБХ за препарат срещу чумата и ако има проблем, ще го анулирам, каза пред журналисти във Варна министър-председателят.

На въпрос дали знае за случая за фирма, която е създадена преди месец и която печели конкурса за обществена поръчка на БАБХ за препарат срещу чумата при дребните преживни животни, той отговори: „Ще проверя случая и ако са направили такъв заход ще анулирам конкурса и ще ги изгоня. Това мога да го обещая.
Отговорът ми може да бъде получен и до края на деня. Не искам всеки ден да се обясняваме за такива гадове.“