Юлия Тимошенко сравни украинците с робите в Древен Египет

Снимка от фейсбук страницата на Юлия Тимошенко.

Лидерът на политическата партия „Отечество“ Юлия Тимошенко разказа в социалната мрежа „Фейсбук“ за бедственото положение на украинците, като ги сравни с робите в Древен Египет, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.

По думите й властите в Украйна издевателстват над гражданите си.
„В украинските села започнаха да продават ябълки от частни парцели и градини. Цената е феноменална: 30-40 копейки за килограм (една-две стотинки). Работниците в Древен Египет по времето на Тутанкамон са получавали по-високи надници. Това не може да се нарече по друг начин, освен издевателство над народа“, пише Тимошенко.

Според нея украинците, работещи в Полша са онези „икономически фактори“, които позволяват на гражданите на Украйна да преживяват в пределите на страната.

„Украинските граждани, работещи в Полша, за три месеца изпратиха в Украйна 800 милиона долара. В много голяма степен това е „икономическият фактор“, който помага на нашите граждани да преживяват, въпреки 145-те „реформи“ на родната власт. Това са онези хора, които трябваше да повдигнат националната икономика на Украйна, но заради безизходната ситуация, правят това за чужда“, казва Юлия Тимошенко.

Тя вижда изхода от ситуацията в създаване на работни места, така че украинците да искат да работят в родината си, а не зад граница.