Нанков и Цветанов откриха напълно ремонтираната улица „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Регионалният министър Николай Нанков, председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев, великотърновският кмет Даниел Панов, депутатът Клавдия Ганчева, областният управител проф. Любомира Попова и нейният заместник Детелина Борисова, откриха напълно ремонтираната улица „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица.

Проектът на Община Горна Оряховица за реконструкция на 1.2-километровата отсечка, осигуряваща връзка с индустриалната зона, е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Благодаря на всички за екипността, която изградихте в Община Горна Оряховица, благодаря и на министър Нанков за екипа, който създаде в Министерство на регионалното развитие, защото всичко това дава възможност българските общини да се възползват от европейската солидарност. Когато има политическа стабилност проектите могат да бъдат ефективно реализирани и да дадат възможност за развитие на бизнеса и региона“, каза при откриването  Цветан Цветанов. Той благодари още на изпълнителите на ремонтните дейности, които са превърнали района в успешна икономическа зона, която може да бъде давана като модел на много градове в страната. По думите на Цветанов, благодарение на министър Нанков и екипа му, както и на Агенция „Пътна инфраструктура” , Великотърновска област вече изглежда много по-различно, отколкото преди години.

Ул. „Иван Момчилов“ е една от основните пътни артерии в Източната промишлена зона на Горна Оряховица, там се намират близо 30 фирми и организации. В изпълнение на целта за подобряване на условията за икономическо развитие, по отсечката са сменени канали и водопроводи, извършено е пълно преасфалтиране, изградени са тротоари, разширени са някои от подходите към фирмите и е подменено  уличното осветление.

По думите на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, подобрената инфраструктура прави тази част на града по-привлекателна за инвеститорите.