Волен Сидеров поиска оставката на шефа на РЗИ-Бургас, бил роднина на Валери Симеонов

Снимка от фейсбук страницата на Волен Сидеров.

Внасям писмено искане до здравния министър Кирил Ананиев, с което искам оставката на шефа на РЗИ-Бургас Георги Паздеров, заради многобройни нарушения на нормативите, по които работят здравните инспекции и за конфликт на интереси.

Това съобщи лидерът на Атака и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров във фейсбук профила си.

Паздеров е в роднински връзки с вицепремиера Валери Симеонов и под негов натиск рекетира определени обекти по Черноморието, които са бизнес конкуренти на съветник на Симеонов в политическия му кабинет, съобщава още Сидеров.

И още:

„РЗИ-Бургас затваря заведения в разгара на морския сезон без никакво основание. Залепят се едни „хвърчащи бележки“, които не съдържат никаква информация и обяснение. Изобщо не става дума за шума. Това е само предтекст. Истинската цел е определени заведения да бъдат приключени и фалирани.

В Созопол всички ме познават и ми казват, че този директор на РЗИ-Бургас Георги Паздеров е някакъв роднина на Валери Симеонов. Само така може да се обясни поведението му – той изпълнява всичките желания на вицепремиера като млада булка. Вицепремиерът казва, че моите съветници ми дават грешна информация. Аз пък твърдя, че неговите съветници са инициирали всичко това. Те са крупни бизнесмени, които преди време са загубили концесии и са провалили печелившите си бизнеси. Сега използват Симеонов като оръжие, за да си върнат концесиите и да реализират големите си бизнес интереси. Това е цялата работа, която няма нищо общо с шума.

Управлението в коалиция значи компромис. А компромисът означава да се съобразяваш с другите. Ако Симеонов не се съобразява трябва да напусне поста си. След срещата между нас и Борисов нещата бяха решени, но той продължава да действа като местен шериф. А с това само пречи на българския бизнес и препитанието на много хора. В този ред на мисли искам да попитам г-н министър-председателя: До кога ще се търпи това поведение? И дали той е командировал вицепремиера си за тези „проверки“?“

1 Коментар

Коментарите са ограничени.