Драма в Русия: Край на евтината водка

Снимка: pixabay.com

Минималната цена на дребно на водката с всички видове процентно съдържание в Русия от днес се приравнява към минималната цена на 40-градусовата водка, която е 205 рубли (около $3 според текущия официален курс – бел.ред.) за 0,5 литра, съобщи сайтът Лента.ру, цитиран от в. „24 часа“.

По този начин цената на водката с процентно съдържание от 37 до 38 градуса се повишава с 9 рубли за 0,5 литра, на водката с 38 до 39 процента – с 4 рубли за 0,5 литра, а цената на по-силната водка остава без промяна. Минималната производствена цена на всички видове водка според процентното съдържание се определя на 173 рубли за 0,5 литра, а цената на едро – на 178 рубли за 0,5 литра.

Въвеждането на унифицирани цени на водката е свързано с необходимостта да бъдат отстранени възможни противоречия, посочва ТАСС, цитирайки мотивите от заповед на министерството на финансите.

Ведомството установява минимални цени на алкохола от 2009 г. като част от борбата с незаконното производство. Минималните цени, които са в сила в момента, са 371 рубли (5,5 долара) за 0,5 литра коняк, 164 рубли (2,5 долара) за 0,75 литра шампанско, като се разглежда възможността и за въвеждане на минимални цени за различните категории вина.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.