Паркингът на Националния стадион „Васил Левски“ вече е платен

Паркинг Снимка: pixabay.com, архив

Паркингът на Националния стадион „Васил Левски“ вече ще е платен . От рано сутринта в понеделник паяци вдигаха колите на тези, които не бяха разбрали, че трябва да ги махнат от там, съобщи тв Европа.

Зоната ще се управлява от общинско предприятие, което вече започна ремонта на пространството. За първите 4 часа колите ще бъдат таксувани по 1 лв, а в следващите часове- по 2 лв.

Борислав Борисов – експерт в „Пазари Запад“ :

„Има да се поставят на 200 паркинг колчета- откъм булеварда ще бъде освободено едно пространство от 2 метра и половина , който хората да могат да използват за свободно преминаване като тротоар. Ще бъде от ляв фундамент, за да може да се постави един офис контейнер и съответно всички дейности, свързани с една модерна паркинг система.“

Предвидени са 109 паркоместа, 5 от които са за хора с увреждания. Допълнително ще бъдат поставени 7 камери, които ще следят за нарушения, а клиентите ще заплащат услугата на терминал, който ще връща и ресто.

 

Когато се състои организирано събитие на Националния стадион „Васил Левски“, паркингът ще бъде контролиран от полицията и ръководството на стадиона и няма да бъде платен.