Валери Симеонов: Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем

Валери Симеонов Снимка: Вевести.бг, архив

Вицепремиерът пита утре партията си дали да продължат да участват в управлението

Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, за да решаваме какво ще правим оттук нататък и дали ще продължаваме да участваме в управлението.

Това каза за Агенция „Фокус“ вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов във връзка с поисканите от премиера и впоследствие депозирани оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

„Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече“, коментира той. „Имаме Национален изпълнителен комитет. Не съм казвал коалиционен съвет, тъй като отдавна коалицията не функционира“, допълни Симеонов.

Попитан дали вече има яснота кой ще заеме освободените постове, вицепремиерът отговори: „Ще питате този, който ги е уволнил“.

Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още той.

8 Comments

 1. Валери е прав в случая, ри ограничение 40 км/час да минаваш с 53 км/час при лоши условия е глупост.

 2. Искате ли да знаете крайния резултат от цялото перчене и показване на мускули какъв ще бъде? Вицето ще омекне,като бита мастия и ще говори пред избрана аудитория, че с толкова депурати, това може, но не чакайте да се развали коалицията.Той е много наясно,че втори шанс няма да има.Всичко с пушенето на закрито е пиар ход за печелене на гласове и нищо друго.

  • Струва си това изявление на Симеонов. Най-малкото заради пяната по устата ти… 😉 🙂

 3. Одобрявам Вашето мнение г-н ДУНОВ! Валери Симеонов прилича на“Старшина заел мястото на Полковник“! Пречи му мисленето, което ВЕЧЕ ОЧЕВАДНО е МНОГО, ОГРАНИЧЕНО,БИТОВО!ТЯСНА КРОЙКА- ЗА МАХАЛАТА!

 4. Да, на водача е основната вина.
  Но трябва май действително да си идиот, за да не разбираш какво значи политическа отговорност на Правителството пред цялата нация. Общественото мнение, напълно независимо от степента на истинност на мненията, които доминират в него, е напълно обективен фактор. За политиците, тоест за онези, които са на власт в резултат на демократични избори. Симеонов обикновено е прав в детайлите, но още по-обикновено бърка в главното…

  • Това са си три уволнения под формата на оставки.. И пряк път към предсрочно избори

  • Одобрявам Вашето мнение! Ваери Симеонов прилича на“Старшина заел мястото на Полковник“! Пречи му мисленето, което ВЕЧЕ ОЧЕВАДНО е ОГРАНИЧЕНО, БИТОВО!

Коментарите са ограничени.