СДС обяви, че е опозиция и призова свой областен управител да напусне

Оставките на трима министри от кабинета Борисов-3 са поредното доказателство, че управлението е в криза и буксува.

Не само в сектор икономика, както СДС отчете след срива на чуждестранните инвестиции, но и в други ключови области от обществено-политическия живот.

Това пише в позиция на СДС до медиите след оставките на тримата министри от кабинета по-рано днес.

В държавата се създава тревожното усещане, че правителството не може да се справя с предизвикателствата и кризите, не е стабилно и не управлява добре.

В тази връзка, Съюзът на демократичните сили отново заявява, че е опозиция на настоящото управление не само, защото няма участие в него, а защото не вижда десни политики и реформи, осъществявани от правителството. След европредседателството в държавата единствените новини са инцидентите, скандалите и сривовете – на Търговския регистър, на застрахователното дружество „Олимпик“, избиването на животните в Странджа, изграждането на бутафорна ограда по границата ни с Румъния, случая „Силистар“, трагедията край Своге.

Като опозиционна партия, ние не смятаме за политически правилно наши представители да участват в лично качество в управлението и да пренасят неговите негативи върху СДС.

Затова призоваваме члена на Националния съвет на СДС Вълчо Чолаков, който е единственият областен управител, останал след като партията не е в управлението, да направи своя избор – висшия ръководен орган на СДС, или поста си на висш представител на правителството в Бургас.

4 Comments

  1. Естествено, сега са в опозиция заедно с червената чума. Не дай Боже, докопат ли се комунистите до властта, вече няма да са в опозиция. Може да звучи малко площадна реторика, но редиците на честните и достойни хора трябва да се обединим – независимо от възрастта – и да не допуснем змийското котило от „Позитано“ да управлява живота ни. Бог да пази България!

  2. БКП-тата се групират… Абсолютно сталинското изритване на Лукарски от комунистите на Костов, останали в СДС, беше единствено с цел люспите на коминтерна да се съберат в поредното ОФ с цел сваляне на правителството и връщане на власт на БСП и ДПС. Следва поредното съюзяване с ДСБ (БКП-радикали) и познатото фиаско, след мъчителни боричкания кой да води все по-оредяващата бащина дружина. Вие сте срам за България!

Коментарите са ограничени.