Цацаров: Имаме конкретни данни за лекия автомобил, евентуалната цел на пътуването на Илия Стоилов зад граница и лицето, което го е придружавало

Сотир Цацаров Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Към настоящия момент най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо Илия Стоилов не е изпълнена. От справката на МВР е видно, че е напуснал страната, разполагаме с конкретни данни за лекия автомобил, лицето, което го е придружавало и евентуалната цел на пътуването. Това каза от парламентарната трибуна главният прокурор Сотир Цацаров за случая с брата на депутата от БСП Георги Стоилов- Илия Стоилов, който беше арестуван при спецакция в Русе, предаде Агенция „Фокус“.

„На 21 август е внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Защитниците на обвиняемия Стоилов и още един обвиняем подават молби за изменение на мерките за неотклонение“, посочи той. „Съдебното заседание се провежда на 29 август. Заседанието е открито. На него се явяват Стоилов и другият подсъдим, както и защитниците им. Правят искане за изменени на мярката за неотклонение“, обясни главният прокурор.

„С определение от 29 август Специализираният наказателен съд изменя мерките и на двамата от „задържане под стража“ в „подписка“, обяви Сотир Цацаров и уточни, че подсъдимите са били освободени от съда незабавно. „Специализираната прокуратура е подала протест срещу определението на Специализирания наказателен съд. Протестът е разгледан на 11 септември на закрито заседание. Определението на съда е било отменено като неправилно и е постановена отново най-тежката мярка „задържане под стража“, каза още главният прокурор.