При спецакцията днес: Задържаха бившата съпруга на Бирмата

Снимка от профила на Лидия Станоева в Инстаграм

Лидия Станоева, бившата съпруга на Евлоги Станоев – Бирмата, е била задържана във връзка със спецакцията на прокуратурата в бившият ресторант „Кошарите” в София, съобщи bTV.

Това е и първият арест, направен във връзка с обиските. Станоева е задържана за 24 часа по Закона за МВР.

Припомняме, че днес спецпрокуратурата претърси фирмени офиси там по разследване на организирана престъпна група за производство на цигари и пране на пари.

„Съгласно НПК собствениците и хората, които използват имота, трябва да присъстват до приключване на претърсването”, поясни Иван Гешев.

Според изнесени от Гешев данни незаконните фабрики в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан за цигари генерират поне 10 млн. лв. месечно. Той уточни, че според доказателствата няма връзка между тази спецакция и другата срещу Миню Стайков, но на ниво оперативни данни не коментира.

Акцията е продължение на операцията на пловдивската полиция в края на август, при която бяха разкрити 4 фабрики за производство за нелегални цигари в страната – в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница.

Тогава бяха установени и иззети 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки на стойност 1,5 млн. лева.

1 Коментар

  1. Кой кой е в България се знае не от вчера . По закон всеки е невинен до доказване на противното . Аз съм за спазването на закона .ПИТАМ : най-после кой ще е този СМЕЛ ЧОВЕК,защото се иска голяма смелост и кураж и най-вече държавата да застане с цялата строгост на закона зад него и да разсече ГОРДИЕВИЯ ВЪЗЕЛ ?!

Коментарите са ограничени.