Корнелия Нинова: Не за първи път сме на различни мнения със Станишев

Корнелия Нинова. Снимка: БСП, архив
Лидерът на БСП съзря борба между ГЕРБ и Патриоти в негласуването на министерските оставки

Не за пръв път със Сергей /Станишев, б.ред./ ще бъдем на различни позиции. Спорехме много и сериозно и за Истанбулската конвенция.

Мнението на нашето политическо семейство, ПЕС е различно от това, което аз изразявам.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с гласуването на  евродепутатите от партията партията „за“ санкциите срещу Унгария.

Личното ми мнение е, че да се наложи такава санкция на Унгария е грешка заяви Нинова и го определи като поредната стъпка към разделението на Европа.

„Формират се нови разделителни линии, което на фона на разделението на Европа е грешка.

Нинова призна, че тази позиция на БСП не е обсъждана с евродепутатите. Тя посочи, че Унгария съвсем не е най-корумпираната и най-лишената от свобода на словото държава в Европа, заради което е критикувана в доклада. Унгарците се обявяват срещу джендър-идеологията и политиката за мигрантите.

„Наказват ги заради собствената им национална позиция за последните две, смята Корнелия Нинова. Смятам, че политиката на Унгария е правилна защото по тези две теми имам същото мнение, аргументира се лидерът на БСП.

Корнелия Нинова смята още, че вчерашното негласуване на министерските оставки е следствие от вътрешна борба на лобита между ГЕРБ и Патриотите. Според нея проблемът бил умишлено прехвърлен към президента Румен Радев.

„Ние можехме да гласуваме оставките и след това да бъде издаден указа, но представете си ситуацията – да гласуваме оставките и Александър Манолев след това да се оттегли. Това вече е пълна пародия”, коментира Нинова.

Тя отново заяви, че управлението в държавата трябва да си ходи, тъй като дори смяната на министрите няма да доведе до смяна на модела.

„Това се прави, за да се заглуши какво се случва в правителството”, смята Нинова.

По повод упреците, че БСП са били на спа, ден след като заявиха, че тръгват между хората, Нинова каза, че е освободила от поста човекът, избрал мястото на семинара. Всички разноски обаче били платени от джоба на депутатите.

3 Comments

  1. Ако я разбрах правилно , другарите Нинова и Станишев могат да мислят и да действат различно , и според нея това е нормално . В интерес на истината и аз така мисля. Живеем в демократична държава нали? Но когато става въпрос за ГЕРБ и ПАТРИОТИТЕ,надигат вой до небесата. Започват едни безкрайни злостни кометари ,ето видители,в коалицията има разцеплениде , Правителството може и трябва да падне . И като падне ,какво ще стане ? БСП ,ще спечели предсрочните избори , Нинова ще стане Премиер , какви сладки сънища! И като потече мед и масло от всяка чешма …

  2. „Компетентната“ Нинова яко загази: два пъти обяви, че канцлерът Себастиан Курц е ПРЕЗИДЕНТ на Австрия!!! Все президент й се привижда.

  3. ТЕЗИ ПРЪСТЧЕТА ,КОИТО ПЕРИ ДРУГАРКАТА СА СЪБРАЛИ ДОСТА ПАРИЧКИ.ДА СЕ ОГЛЕДА В ОГЛЕДАЛОТО….

Коментарите са ограничени.