Десислава Радева опроверга фалшива новина

Снимка от фейсбук страницата на Десислава Радева
Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, опроверга фалшива новина по свой адрес във фейсбук профила си. 

В своя типичен стил първата дама споделя, че не е вярна информацията, публикувана от Терминал 3 и други сайтове, че ще се среща с българската общност във Великобритания, за да обсъждат развитието на духовните връзки между България и Кралството.

Ето и пълния текст на публикацията:

Terminal 3, благодаря, че ме осведомихте за срещата ми с „изявени представители на българската общност в Обединеното кралство – интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти”. Бях силно впечатлена и от темата – „развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство”.

За кратко изпаднах в умиление какъв капацитет съм. Даже започнах да си говоря на „Вие“. Но се сетих, че живея в България.

Затова и не ме учуди, че „новината” с готовност и някак добронамерено бе споделена от редица други „информационни” сайтове. Утре очаквам да я прочета в пресата. А с повече късмет току виж попаднала и в национален ефир.

Да, „Мисия Лондон” е чудесна книга с много хубава екранизация. Жилеща сатира, присмехулство и тънко чувство за хумор… Макар да харесвам Алек Попов повече със „Сестри Палавееви”, във втората част на която се сдобих с много любим герой – бай Ангел, в когото припознах доста хора. Но това са подробности.

Думата ми е за Мисия Лондон. В днешни дни. Един служител на Мисията, сигурно от престараване, решил да драсне покана от мое име до когото сметне за добре и с тема, която му звучи достатъчно респектиращо и в същото време дипломатично, без да си направи труда да пита или поне информира нито администрацията на президента, нито мен – „канещата”.

Длъжна съм да споделя следното: когато придружавам президента в чужбина наистина правя срещи с българи – представители единствено на българските училища там или на организации, съхраняващи и популяризиращи българските традиции и култура. Срещите са неформални. Нося учебни помагала, книги, съдействам с каквото мога. На такива срещи присъстват не повече от двадесет човека. Правим ги непосредствено преди срещата на президента с българската общност. Така е било, така и ще бъде занапред. Всякакви други трактовки са неистина или умишлен опит чрез мен да се злепостави държавния глава.

И за финал – вече бях вкарана в идентичен сценарий още през месец януари, тази година, при посещението на президента в Брюксел. „Мисия Брюксел” също е добро заглавие за книга. Но, за жалост на мнозина, без „истерично самовлюбената жена на български държавник” (по Л.Дилов-син).