Цветанов: С „Визия за България“ БСП опознава туристическите дестинации

Цветан Цветанов Снимка: Пресцентър на НС

Най-големият корупционен натиск в България е по времето на Орешарски, каза той

С „Визия за България“ БСП опознават туристическите дестинации на България, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Канал 3.

Той разказа случка от Банско, където Весела Лечева заедно с други депутати представяли програмата на партията.

Казали в Банско, че се нуждае от целогодишен туризъм, разказа Цветанов. От залата й отвърнали, че сигурно социалистите не са запознати, защото Банско отдавна е целогодишен курорт. По този повод Цветанов препоръча на социалистите да се запознават добре с проблемите на региона, който посещават. Може би сте си направили една карта, за да опознаете всички туристически дестинации в страната, коментира той.

СПА-туризмът не е за всички българи, а само за тези, които могат да вършат работа, каза той, визирайки семинара в лъскавия хотел в с. Баня.

Според Цветанов БСП с визията си за България можели само да съсипят страната, но не и да постигнат икономически растеж, което винаги доказвали, когато дойдели на власт. За пример Цветанов посочи пенсионната реформа, която БСП през 2013 г. не премахнали, а замразили само за една година. Защото знаехте, че ще си отидете след една година, заключи Цветанов.

Весела Лечева взе думата да отговори на Цветанов, но бе прекъсната от водещия заседанието Емил Христов, че изчерпала времето си за процедура. Все пак депутатката от левицата успя да каже, че Цветанов не е чул от същите хора в залата в Банско как недоволстват от инфраструктурата.

Давате милиарди за инфраструктура, а после стотици милиони за ремонта й, това са видимите резултати на ГЕРБ, каза Лечева.

За корупцията

За всички е ясно, че най-големият корупционен натиск в България е по времето на кабинета „Орешарски“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов преди гласуването на оставките на министрите Нанков, Московски и Радев, предаде „Фокус“.

„През 2014 г. е отчетен 39% натиск“, обяви той и уточни, че през 2011 г.  натискът е бил под 10%. „Завишаването на смъртността по пътищата стана при управлението на Орешарски, погледнете статистиката“, коментира Цветан Цветанов.

„По времето на БСП задълженията на БДЖ бяха около 800 млн. лева към кредитори и банки. Оставихте ги като задължение на следващите, които идват след вас“, посочи той.

„Много изговорихте по темата сигурност. Преди няколко месеца не успяхте да кажете това на вота на недоверие към кабинета, хубаво е, че си прочетохте
написаното сега“, се обърна Цветанов към БСП.

„От управленския ни мандат от март 2017 г. до момента 1700 са назначените полицейски служители. Напуснали са около 600 човека, тоест имаме с 1100 полицаи повече“, заяви той.

„Единственият момент, когато сте поели отговорност, е оставката ви през 2014 г.“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Няма нито едно отстъпление на министрите ни, правителството изпълнява своите ангажименти, каза още Цветанов от трибуната.

„Имаше изказване, че ние не сме се изказвали по вота на недоверие. Има обаче разлика, когато правителството внася такъв и когато някой друго го иска. Относно това, което беше казано днес, че нямаме визия за управлението на страната – искам да припомня на всички народни представители, че на избори всяка
партия предлага управленска програма и приоритети. ГЕРБ получи най-висок резултат и заедно с „Обединени патриоти“ направихме коалиционно споразумение“, каза още Цветанов и посочи, че общата програма се
изпълнява.

„Няма нито едно отстъпление на министрите ни и на декларираните приоритети, които сме направени в пленарна зала. Правителството изпълнява своите ангажименти. Ние не правим десант, ние винаги сме били с хората и сме били в диалог с тях. Това, което имаме като анализ на срещите, които БСП прави, за да представи визията си за България, мога да кажа, че това от самото начало е обречено на неуспех. Защото показвате, че депутатите, които в момента са избрани, не струват нищо. И вие изпращате съвсем нови депутати сред хората. А може би сте си направили една карта, с която искате да направите туристическа обиколка“, коментира Цветанов.