Обновени са 1 364 многофамилни жилищни сгради по програмата за саниране

Санирана сграда Снимка: МРРБ

От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до края на август тази година са обновени 1 364 от общо 2 022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие. Продължава работата по останалите участващи в програмата сгради. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

По 336 блока се изпълняват строително-монтажни дейности, а другите предстои да бъдат санирани.
Най-много завършени сгради има в областите Бургас (181), Благоевград (169) и Хасково (137). Сред общините се открояват центровете на тези области, а също и Стара Загора и Пазарджик.

В община Бургас са обновени 161 сгради, по 40 се работи, а 4 са със стартирали дейности по техническо обследване. Сключените договори за целево финансиране в общината са 205.

138 са завършените сгради в община Благоевград. По пет сгради се извършват строително-монтажни дейности. Те са последните в общината със сключени договори за целево финансиране.
В община Хасково са сключени договори за целево финансиране със 111 сдружения на собственици.

Енергийноефективни мерки вече са въведени в 71 жилищни многофамилни сгради, още 6 са в изпълнение, а 24 са със стартирали дейности по техническо обследване.
В Стара Загора са въведени в експлоатация 68 сгради и се работи по 7, като след тяхното завършване в общината ще са обновени всички сгради, одобрени за участие в програмата.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за целево финансиране.
Информация за напредъка в изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради може да бъде намерена на интернет страницата на МРРБ.

2 Comments

  1. ГЕРБ печели доверието на хората с тази програма! Не само с нея, разбира се, но хората много я ценят!

  2. Тази програма е страхотна, дано не я спрат! Има голям ефект!

Коментарите са ограничени.