Елена Поптодорова: Отделни журналисти създадоха истерията около снимката на Борисов с Тръмп

Елена Поптодорова. Кадър от бТВ

Истерията за среща между премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп се създаде тук, у нас, от отделни журналисти, които очевидно са имали подкана да създадат впечатление, че ще има такава среща.

Сега се теглят последиците. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият посланик на България в САЩ Елена Поптородова.

„Самият премиер разбра, че истерията преминава във водевил, и виждам, че е направил едно изявление, с което се дистанцира от ситуацията около снимката”, каза Елена Поптодорова.

„Това е много нашенско, неизживяно юношество в политиката. Снимката ще си дойде по естествен път. Аз не виждам Макрон да тича, да се състезава с някого да се ръкува за снимка, не виждам и други европейски политици да го правят. У нас това е някакъв неизживян политически пубертет”, каза Поптодорова.

„Аз самата имам 2 снимки в Тръмп, била съм му гост в имението на два пъти. Това го приемам като част от работата, част от живота. По-важно е какво се случва по същество”, изтъкна тя.

По думите ѝ Тръмп няма и да запомни с кого се е ръкувал, ако няма предварително познанство.

„Представяте ли си в 190 държави се разрази същата такава треска около снимка на техния съответен ръководител на Генералната сесия на ООН? Три държави имаха срещи – Франция, Египет и Южна Корея, които бяха предварително договорени, подготвени и обявени”, каза бившият ни посланик в САЩ.

Работата на един посланик е да се среща с лидерите на политическите партии – така Поптодорова коментира снимката в централата на ДПС на американския посланик у нас Ерик Рубин, почетния председател на ДПС Ахмед Доган и лидера на движението Мустафа Карадайъ. „По-интересно е да се отбележи появата на Ахмед Доган на тази среща, което показва, че той не е тотално абдикирал от политиката, даже никак, и че снимката е показана съзнателно”, посочи Поптодорора. Според нея от снимката по-голям  интерес има ДПС.

„Иначе Ахмед Доган има много какво да разкаже, ако пожелае да го направи, особено при сложната ситуация в Турция”, изтъкна тя.

1 Коментар

  1. Аз от червени крадли и наследници на масови убийци акъл не искам!

Коментарите са ограничени.