Стивън Кинг похвали „Мозайка от убийства“ на Антъни Хоровиц, четем я на български

„Мозайка от убийства“ на Антъни Хоровиц е изкусително заплетена загадка, която излиза и на български език с логото на Еднорог.

Книгата е с куп награди, обявена за бБестселър на „Ню Йорк Таймс“, „Най-добра книга за 2017“ на Националното радио на САЩ, „Най-добра книга за 2017“ на „Амазон“, „Най-добра книга за 2017“ според вестник „Уошингтън Поуст“,  „Най-добра книга за 2017“ според списание „Ескуайър“.

„Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои отношения е дори по-добра и по-умело написана“, коментира за изданието Стивън Кинг.

„С елегантните и шеговити предизвикателства на сюжета си „Мозайка от убийства“ е идеалната интелектуална мистерия за познавачи,“ пише Тайм Магазин.

„„Класическа „уютна“ криминална мистерия в модерна рамка, изобретателно изградена като огледален лабиринт,“  е коментарът в Уолстрийт Джърнъл.

„Бутилка вино. Голям пакет тортила чипс и бурканче пикантен сос. За гарнитура: пакет цигари (знам, знам). Дъжд, който барабани по прозорците. И една нова книга.

Има ли нещо по-хубаво?“ 

Когато Сюзан Райланд, редактор в лондонско издателство, започва да чете новия роман на Алан Конуей, за нея това е просто редовна работна задача. След като е работила години наред по криминалните романи на нашумелия автор, тя познава отлично и неговия детектив Атикус Тип, който разрешава заплетени мистерии в тихи английски селца. Традиционната формула на Алан, израз на почит към кралиците на британската криминална мистерия като Агата Кристи и Дороти Сейърс, му донася зашеметяващ успех. Той е неоспоримата звезда на издателство „Клоувърлийф“ и Сюзан е длъжна да се примирява със странното му поведение, ако държи да запази работата си. Но не би могла да предположи, че новата му книга, „Мозайка от убийства“, ще промени изцяло живота ѝ.

„Мозайка от убийства“ разказва за убийство в провинциално имение. Естествено, следват още трупове, има изобилие на заподозрени, всеки със своята тайна, но колкото повече Сюзан навлиза в текста, толкова повече се убеждава, че в страниците на ръкописа е скрита друга история за престъпления – история от действителния живот, изпълнена с ревност, алчност, безмилостна амбиция и смърт.

За автора:

Антъни Хоровиц е един от най-популярните съвременни британски автори, радващ се на огромен успех и като сценарист, драматург и журналист. Той получава правото да заговори с гласа на Артър Конан Дойл, пишейки нови приключения на Шерлок Холмс. Хоровиц е сценарист на един от най-обичаните криминални сериали, „Убийства в Мидсъмър“, на „Войната на Фойл“ и много други.

„Мозайка от убийства“ е определена за „Най-добра книга на 2017 г“ от „Уошингтън Поуст“, „Ескуайър“, „Амазон“ и Националното радио на САЩ.

През 2014 година Антъни Хоровиц получава Ордена на Британската империя за заслуги към литературата.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.